©Rahi Rezvani 2022

WENDE

The Promise
za 16 dec - ma 18 dec
za 16 dec 2023
-
ma 18 dec 2023

Na grandioos succes in zowel Engeland als Nederland komt The Promise (The Song Project) door Wende & The Royal Court Theatre nu opnieuw naar Nederland!

 

Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 

Na afloop van de voorstelling op 16 december kan je je theateravond feestelijk afsluiten in onze foyer met een heerlijke borrel, live muziek én uitzicht over het voorhout. Lees hier meer over het borrelarrangement en bestel alvast je borrelplank.

The Promise (The Song Project)

Sommige dingen in het leven kunnen alleen gezongen worden. Met dit uitgangspunt ontstond Wende Snijders' eerste internationale voorstelling The Promise: een kolkende, pijnlijk eerlijke, intieme en tegelijk strijdlustige show.

WENDE vond inspiratie in de eeuwenoude traditie en de grote diversiteit die het Engelse schrijverslandschap kenmerkt. In 2020 vertrok ze naar London en ging ze in het befaamde The Royal Court Theatre aan de slag met vijf vrouwelijke schrijverstalenten. Het resultaat werd een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en het vrouw zijn.   

"Deze voorstelling is een belofte aan mezelf. Om te mogen zijn wie ik ben en te ontdekken welke rollen ik vervul, ook al betekent dat dat ik tegen de stroom in moet gaan. Hoe zien vrouwelijkheid en moederschap eruit? Door de ogen van 5 waanzinnige vrouwelijke schrijvers heb ik dit gezocht en The Promise is een liefdesverklaring aan alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd." - Wende Snijders

In de media

Nationale en internationale pers over Wende’s eerste internationale theaterconcert

 "Vol vuur zingt Wende het publiek naar het licht." – ★★★★ NRC 

 "Ze hurkt, kruipt en klautert over het toneel. Fluistert, zalft, vloekt en fleemt.(…). Als haar muzikanten haar meerstemmig zingend bijstaan ontstaan er momenten van pure muziektheatrale magie." –  ★★★★ De Volkskrant 
 
 "I often wish I had been in Paris in the 50s when the great French singer-songwriter Barbara was performing. Now I feel better about the lack. I was at the Royal Court when Wende sang." - ★★★★ The Guardian   
 
 "Something truly magical. Ninety minutes of Wende is not nearly enough. The Song Project feels like a one-woman musical with pop music. It’s Fleabag meets Lady Gaga." - ★★★★ BROADWAY WORLD

Over WENDE

WENDE is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison Pop Award in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.  
 
Haar carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Van 2017 tot 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. In 2017 cureert ze haar eigen voorstelling Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Cello Octet, De Staat, Gil de Grid, House of Hopelezz, Willeke Alberti, ICK, David Laport en het Nationale Ballet. In april 2022 ging haar alom geprezen voorstelling De Wildernis in première, welke tot november 2022 te zien was.