BUROBRAAK

BACH/LUTHER Cellosuites

Theater van de Heelheid
zo 29 okt - 16:00
zo 29 okt 2023
16:00
  • zo 29 okt 2023
    16:00
    Zalen locatievoorstellingen
    Lutherse Kerk

De cellosuites van Johann Sebastian Bach zijn wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk van de componist en de tijd waarin hij ze schreef?

Acteur Thomas de Bres en cellist Joris van Haaften nemen je mee op reis naar het Hof van Köthen in de periode rond 1720. Een tijd die net als nu in het teken stond van grote veranderingen.

Luister naar Bach’s muzikale en persoonlijke zoektocht naar vrijheid. Hoe Luther zijn levenslange inspiratiebron en anker was. Naar zijn onstuimige verleden, zijn gevangenschap en het verlies van zijn vrouw Maria.

Het verhaal wordt afgewisseld met delen van de prachtige cellosuites, gespeeld op twee verschillende cello's, waarvan één uit de 18e eeuw, de tijd van onze vertelling.

Geschreven op basis van brieven van Bach en historische documenten.

Krappe of juist ruime beurs?

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de voorstelling te bezoeken, hanteren we verschillende prijzen. Zo is er een gereduceerde ticketprijs voor bezoekers met een krappe beurs.

Heb je juist wat extra's over? Overweeg dan om een 'Extra kaart voor een ander' toe te voegen aan je bestelling. Geïnspireerd op het concept 'uitgesteld kopje koffie' - waarbij mensen een extra koffie afrekenen, die iemand anders met weinig geld weer kan gebruiken. Op dezelfde manier doneer je met deze bijdrage een voorstelling aan iemand die dit niet kan betalen.

Credits

cellist Joris van Haaften | tekst en spel Thomas de Bres | eindregie / speladvies Martijn Vorstenbosch, Thomas Schoots | lichtontwerp | Vincent Romijn techniek | Boris Romijn