WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

De Amazones
do 19 okt - 20:30
do 19 okt 2023
20:30
  • do 19 okt 2023
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

De Amazones brengen met WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?! een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scenes en indringende muziek nemen zij de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep.

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand en de gevolgen zijn inmiddels onhoudbaar. Ecosystemen storten in, rampspoed staat voor de deur, de wereld ligt in puin en Nederland staat grotendeels onder water. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wie de f*ck heeft dit gedaan?

De idealistische wereldverbeteraar Hasse denkt de aardkloot nog te kunnen redden en start een zoektocht naar de schuldige om diegene op te roepen tot radicale verandering. Ze ontmoet nietsvermoedende burgers, machtsbeluste wereldleiders en gewetenloze grootvervuilers. Maar, iedereen wijst met de vinger naar een ander. De mensheid is nog nooit zo verdeeld geweest. Wie is er schuldig? En hoe lossen we dit nog op?

Over De Amazones

Muziektheatercollectief De Amazones bestaat uit Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker. Zij kennen elkaar van de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten zij elkaar al vaker op, omdat ze allemaal een grote drang voelen om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. Zij maken zich namelijk ernstig zorgen over de klimaat- en ecologische crises en nemen allen ook deel aan klimaatacties. Zij kennen de wanhoop en woede die met deze thematiek gepaard gaat maar al te goed en willen daarom hun gezamenlijke verhaal vertalen naar vernieuwende en activistische muziektheatervoorstellingen.

Credits

concept en uitvoering Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker | eindregie Loulou Hameleers | schrijvers en componisten Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker | licht- en geluidsontwerp Goos van den Berg | techniek Berend | posterbeeld Alina Fejzo | posterontwerp Bob van den Berg | decorontwerp en uitvoering Quinten de Smedt

WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?! wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Janivo, AFK en Makershuis Alkmaar