Pech (8+)

George & Eran Producties
zo 7 jan - 14:00 - 15:15
zo 7 jan 2024
14:00 - 15:15
  • zo 7 jan 2024
    14:00 - 15:15
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

Muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje.

 

Saar leeft in een stad die verdeeld is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de stad hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen. Daar valt niet aan te ontkomen.

Waarom hebben Saar en haar vader eigenlijk meer pech dan mensen aan de andere kant van de rivier? Verzet begint met jezelf een vraag stellen en dan die vraag aan een ander stellen. Saar steekt vastberaden de rivier over om antwoorden te vinden op haar vragen. Waar komt die pech vandaan, is het stom toeval, het lot, een God, een systeem of je eigen schuld?

Saar maakt een magische reis langs eigenaardige instanties en mensen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor het verspreiden van de zakken pech. Lukt het haar een antwoord te vinden en daarmee de pech te verslaan?

De voorstelling Pech is tot stand gekomen op basis van filosofische gesprekken met kinderen over pech.


 

Credits

tekst en regie George Tobal | regie-assistent Iris Vaessen | spel Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen, Michiel Blankwaardt | muziek Milan Sekeris