MORE HUMAN THAN HUMAN

WYF
do 9 mei - 20:30
do 9 mei 2024
20:30
  • do 9 mei 2024
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

WYF maakt een shiny Science Fiction over hot singles in your area en het wegwuiven van uitbuiting.

MORE HUMAN THAN HUMAN neemt je mee op een ironische carrousel van extases en orgasmes. In deze ijskoude performance is sex almost for free. Verwacht een vercrackt herenhuis, snoeiharde techno en een retro-futuristisch konijn.

Glimlachende figuren doen de deur open op sprankelende schoenen en in smoezelige pakjes. Ze sluipen stilletjes rond zonder een uitgang te kunnen vinden. You can do whatever you want with them. Discover casual hook-ups. They never say no.

In MORE HUMAN THAN HUMAN vraagt WYF zich af wat we acceptabel vinden en wat niet. Regisseur Marieke Heerema doet onderzoek naar activisme en esthetiek. Hoe kan een onderwerp als uitbuiting geen activisme worden maar artistiek blijven? Marieke doet momenteel artistiek maak-onderzoek aan de Master in Theatre van Toneelacademie Maastricht.

Over WYF

WYF maakt performances waar je wakker van ligt. Ze gaat op zoek naar onderwerpen die de menssoort liever in haar kelder bewaart. Maar wyf doesn’t give a shit. Ze daalt af in de krochten van de samenleving en stelt vragen. De onderwerpen die zij tentoonstelt zullen aan je blijven knagen. Met een dosis donkere humor maakt zij nachtmerrie-achtige sprookjes. Zij maakt fysieke performance en installatie ineen- een combinatie tussen podiumkunsten en beeldende kunst.

Credits

Regie/concept Marieke Heerema
Dramaturgie Iris Spanbroek
Spel/dans Aleksej ovsiannikov, Daniëlle Huyghe en Martijn Schrier
Muziek Simeon van Tongeren
Decor en lichtontwerp Floris Barnhoorn
Kostuum Marieke Heerema
Techniek Niels Ermstrang
Productie Merel de Vries

Met dank aan Gemeente Utrecht, Stichting Janivo, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Fonds en VSB Fonds