Happy in Holland

ROSE stories | Theater Bellevue | Via Rudolphi Producties
vr 26 jan - 20:15 - 21:15
vr 26 jan 2024
20:15 - 21:15
  • vr 26 jan 2024
    20:15 - 21:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest?  Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft. 
 
Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

★★★★★ 'De regie van Char Li Chung is doordacht en effectief, met snelle scènewisselingen, hier en daar een grap, en aandoenlijke karaoke. Mede bepalend voor deze voorbeeldige voorstelling is het decor vol lichtbalken van al die intussen zieltogende restaurants, van Happy Garden tot Lotus.'

DE VOLKSKRANT

Credits

Tekst:  Sun Li en  Tjyying  Liu
Regie:  Char  Li Chung
Spel: Charlotte Ha, Mei Ling Wan-Im
Campagnebeeld: Benning & Gladkova
Een voorstelling van: Via Rudolphi Producties, Theater Bellevue en ROSE stories
Met dank aan: Ingejan Ligthart Schenk