Sanne Peper

DO NOT LOOK BACK WITH REGRET

Theater Rotterdam | Davy Pieters
do 16 mei - 20:15
do 16 mei 2024
20:15
  • do 16 mei 2024
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Het gelauwerde DO NOT LOOK BACK WITH REGRET van theatermaker Davy Pieters is opnieuw in ons theater te zien nadat het in 2021 genomineerd werd voor de VSCD-mimeprijs. De jury schreef toen: “Een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.”

Met haar kenmerkende signatuur onderzoekt Pieters de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. Met muziek van Jimi Zoet (URLAND).

In deze beeldende en filmische voorstelling zien we twee vrouwen (gespeeld door Marlies Heuer en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is?

In de media

NRC ★★★★★
“Davy Pieters levert in ‘Do not look back with regret’ sterke schets van rouw en troost”

JURY VSCD-MIMEPRIJS
"De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert."

HET PAROOL
 “tedere, verfijnde performance”

THEATERKRANT
“Een woordloos werk dat zich in vijftig minuten tijd in je vastklauwt.”

DE VOLKSKRANT ★★★
“Zonder tekst, maar met behulp van ingenieuze lichteffecten en een indringende, elektronische soundtrack creëert Pieters een abstracte wereld.”

Over het werk van Davy Pieters

De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl.

Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy het performance collectief KOBE op waarmee ze spectaculaire, theatrale performances ontwikkelen voor de meest uiteenlopende scenes: clubs, festivals, theaters, musea en galeries.

Na DO NOT LOOK BACK WITH REGRET is ze begonnen aan een vierluik over het opgroeien in een toekomstige wereld, waarin ze haar krachtige beeldtaal verbindt met verschillende levensfasen. Het eerste deel CRISPR speelde in 2022, gevolgd door Not all is lost in het voorjaar van 2023. Dit seizoen speelt het derde deel, HEAT, waarmee Davy debuteert in de grote zaal.

Info en kaarten voor HEAT

Credits

concept, regie en scenografie Davy Pieters
spel Klára Alexová, Marlies Heuer
muziek Jimi Zoet
lichtontwerp Varja Klosse
advies Anoek Nuyens