trying to get cozy in the dark dark void

FADAT
do 24 okt - 20:30
do 24 okt 2024
20:30
  • do 24 okt 2024
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Twee wezens bestaan in een groene ruimte, met niets anders dan zichzelf en twee microfoons. Ze openen zich voor elke sensatie van elke gebeurtenis die ooit heeft plaatsgevonden en alles wat nog komen gaat. Verbijsterd door de eindeloze mogelijkheden, worden ze gegrepen door angst en aangewakkerd door vreugde, niet in staat om de leegte te omarmen. 

Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang waarin de twee worstelen om troost te vinden, waardoor een wanhopige behoefte aan dekens ontstaat.

Over FADAT

FADAT is een performance collectief bestaande uit de Nederlands-Iraanse broer en zus Manuel Groothuysen en Diane Mahín. Na theoretische studies in sociale en geesteswetenschappen, begon het duo met samenwerken tijdens hun studies aan de Toneelacademie Maastricht. Zij vinden elkaar in hun existentiële en absurdistische opvattingen over de werkelijkheid en hoe de mens onderworpen is aan de manipulatie van andere (niet-)menselijke entiteiten. Deze ideeën kunnen overweldigend en confronterend zijn, maar wanneer je uitzoomt, ook bevrijdend en pijnlijk grappig. Zij verbeelden deze gevoelens in de hoop geestelijk lijden een nieuw kader te geven. Dit resulteert in audiovisuele, performatieve werken die vorm geven aan de gedragingen van mensen die leven binnen zowel verzonnen als onvermijdelijke patronen.

Credits

concept, creatie, spel FADAT (Diane Mahín, Manuel Groothuysen) | eindregie Peter Vandemeulebroecke | Performance coaching Esther Snelder | Co-productie ON_OFF_SPACE fueled by DE SINGEL | met steun van Janivo Stichting, Amarte fonds | residentie Het Huis Utrecht | outside eye Michiel Vandevelde