mei 2021 | vrije voorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

← Terug naar het overzicht

RIOT (15+)

BackBone / Alida Dors / Theater Rotterdam
“The cause of the riot were the rioters.” Hoe strijd je voor een betere wereld? Tegen wie of wat strijd je? Wie is vriend en wie is vijand? Sta je samen echt sterker?

Reserveer

RIOT (15+)

In de dansvoorstelling RIOT maakt choreograaf, en tevens de nieuwe artistiek leider van Theater Rotterdam, Alida Dors, de onrust van de wereld voelbaar. Met het onderbuikgevoel van een opstand komen dans, spoken word, film en live muziek samen. RIOT is een voorstelling over mensen, over ons, over jou in het spanningsveld van opstand, woede en hoop.

We zien negen dansers in opstand komen. Ze hebben elkaar nodig om door te gaan. Zij aan zij vechten ze tegen de gezamenlijke vijand. Maar het gezicht van de vijand is niet één gezicht. Het verandert van kleur, systeem, geslacht en afkomst en laat overal ter wereld rokende brandhaarden achter. Zwart tegenover wit, LGBTQ tegenover hetero, arm tegenover rijk en het Westen tegenover de rest. De rooksluier trekt steeds verder over de wereld en belemmert ons zicht. Zij aan zij verandert naar voorhoofd tegen voorhoofd. Hebben we elkaar wel echt nodig om door te gaan?

Speeldatum

Vrije voorstelling

di 11 mei 2021 

20:15 uur Koninklijke Schouwburg - Grote zaal

Prijs per leerling €13,-

De pers over Or Die Trying van Alida Dors

Theaterkrant

"Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde."

Scènes

"Het laatste kwartier gaat het los: dansers en boksers dansen samen een zinderende, krachtige choreografie op de steeds meer aanzwellende, opzwepende muziek. Je wordt meegezogen in de cadans."

Trailer van Rebound van Alida Dors

Credits

Concept, choreografie en regie Alida Dors
Met spoken-word-artiesten en 6 dansers
Live muziek Vernon Chatlein en Simone Giacomini
Decor Teun Mosk