Het Nationale Theater Jong

HNTjong vierde in 2018 haar vijfde verjaardag. HNTjong neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse theaterlandschap. Als jeugdtheatergezelschap binnen een ‘volwassen’ theaterproducent mét een stevige en slagvaardige afdeling educatie, kan HNTjong producties en projecten realiseren op een schaal die voor weinig jeugdtheatergezelschappen is weggelegd. 
 
Onder artistieke leiding van Noël Fischer vinden de voorstellingen een steeds groter publiek. Twee inhoudelijke lijnen zijn bepalend: de familievoorstellingen en jongeren-producties. De familievoorstelling richt zich op een publiek van kinderen en volwassenen. Met titels als De Vrekkin, De Gebroeders Leeuwenhart en Erik of het Klein Insectenboek brengen we grote verhalen voor het hele gezin naar de grote zaal. Voor jongeren ontwikkelen we een coming of age-lijn. Succesvolle titels als Lord Of The Flies, Revolutions en Bloedlink tonen aan dat er grote behoefte is aan toneelvoorstellingen voor een publiek van jonge mensen die zich beginnen te verhouden tot de wereld om hen heen. Voorstellingen met actuele thema’s, verteld in een hedendaagse, beeldende, muzikale, fysieke theaterstijl.
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie