A Country Inside My Head
Een indringende monoloog gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Het Verhaal

In A Country inside my head volgen we Afia, een jonge vrouw die een aantal jaar geleden met haar ouders naar Nederland vertrokken is vanuit Ghana. Afia maakt een film voor haar zusje, die over een aantal weken ook de reis naar Nederland af zal leggen. Ze wil haar zusje hiermee een beeld geven van het leven in Nederland en de beproevingen die zij zelf heeft doorstaan om als meisje en jonge vrouw een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land. In een poging haar zusje beter voor te bereiden op deze reis, dan dat Afia dat zelf destijds was. 

Achtergrond

De makers zijn in gesprek gegaan met een groep jonge vrouwen. Zij vertelde persoonlijke verhalen over hoe ze het hebben ervaren om in Nederland te komen. Op basis van deze tekst in schrijfster Sanne Schuhmacher een script gaan schrijven waarna het maakproces begon. De twaalf jonge vrouwen waarmee de gesprekken plaatsvonden zijn tijdens het maakproces betrokken gebleven en zitten in de voorstelling door middel van medemaakster en documentairemaakster Isaura Sanwirjatmo. Daarnaast is de in Ghana geboren actrice Kimberley Agyarko, de actrice die deze indringende monoloog speelt. Op dit moment speelt de voorstelling op het Johann de Witt college in Den Haag.

Pers over de voorstelling

De Theaterkrant - Marijn Lems (3 november 2021)

" Vanaf het begin van A country inside my head weet Agyarko het publiek volledig in te pakken."

"Hoewel er de laatste jaren al veel voorstellingen over integratie en biculturaliteit zijn gemaakt weet A country inside my head zich met name door dit sterke zelfbewustzijn te onderscheiden."

"Door het sterke gevoel van sisterhood dat de superdiverse groep uitstraalt, behoudt de voorstelling ook in momenten van pijn en vertwijfeling een ondertoon van kracht en autonomie."

Artistieke team

Regie: Dimphna van Kempen
Spel: Kimberley Agyarko

Tekst: Sanne Schuhmacher
Cinematografie & Kostuums: Isaura Sanwirjatmo
Decor: Dirk Sonneveld 
Dramaturgie: Martine Manten