Wij zijn de stad (9+)

Tijdens de klassenvoorstelling Wij zijn de stad onderzoeken acteurs samen met de leerlingen hoe je anders van elkaar bent en wat daarvoor nodig is. Wat betekent het om Rotterdammer of Hagenees te zijn? Beïnvloedt jouw woonplaats wie jij bent of wordt?

In de klas

Twee tijdreizigers komen vanuit de toekomst in de klas, ze zijn namelijk op zoek naar antwoorden. Waar komen ze eigenlijk vandaan? In de toekomst zijn Rotterdam en Den Haag gefuseerd tot één nieuwe stad: Den Dam. Een geweldige, grote stad waar alles en iedereen steeds meer op elkaar is gaan lijken. Wat helder is, maar ook wel een beetje saai.

Samen met de leerlingen gaan de tijdreizigers op zoek naar waar het allemaal begon, door middel van muziek, tekst en beweging ontstaat een theatrale interactie tussen de tijdreizigers en leerlingen. De leerlingen weten immers hoe het is om uit Rotterdam of Den Haag te komen. En ervaart iedereen dat hetzelfde of is het juist belangrijk dat iedereen in de stad verschillend is? Samen zoeken ze het uit.

Den Haag vs Rotterdam

Wij zijn de stad is een coproductie van de jeugdtheatergezelschappen Maas theater en dans (Rotterdam) en HNTjong (Den Haag). Deze interactieve muzikale voorstelling speelt in de klas, waarbij leerlingen luisteren, kijken maar ook zelf aan de slag gaan.

zaal Klaslokaal
speelperiode oktober t/m november 2022 en maart t/m april 2023
leeftijd bovenbouw PO - groep 6, 7, 8
duur 75 minuten zonder pauze (incl. interactief deel)

Credits

Regie & concept: Talla Dirkzwager, Gianni Noten & Hanna Timmers
Spel Stefan Cappiello & Gianni Noten
tekst Sofie Tseng
muziek Timothy Bennet & Gianni Noten
decor Tom Brinkkemper
dramaturgie Martine Manten
kostuums Sandro Lima
coaching René Geerlings & Noël Fischer
regie assistent Lotte de Leeuw
vormgeving educatiemateriaal Carrie Zwarts 
productie Joya de Bock
research Pamela Schaap, Gianni Noten, Iselin van Duuren, Lotte de Leeuw & Remco Went

Meer weten over onze schoolvoorstellingen? Neem eens een kijkje op de pagina van HNTeducatie en interactie.

Lees meer