Lezen met HNT... Beckett Special

Actief aan de slag met de toneeltekst en samen als leesclub naar de voorstelling

Rond de voorstelling Wachten op Godot – de beroemde klassieker van Beckett – duiken we met Lezen met HNT… in het leven en werk van een van de meest befaamde toneelschrijvers en dichters uit de moderne toneelgeschiedenis: Samuel Beckett. Natuurlijk lezen we de toneeltekst, maar in deze special gaan we net iets verder!

De voorstelling Wachten op Godot wordt bewerkt en geregisseerd door Erik Whien, de Beckett-expert bij uitstek. Wachten op Godot biedt mooie handvatten om Beckett te doorgronden in twee leesavonden bij Het Nationale Theater. Nadat je de voorstelling Wachten op Godot  gezien hebt, is er nog een terugkom avond om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Nadat je met deze Special van Lezen met HNT… hebt meegedaan ben je een echte Beckettkenner!

Aanmelden

Agenda

Hieronder vind je de data van de lees- en napraatavonden. De avonden starten allemaal om 19:00 in de Studio's van Het Nationale Theater (Schouwburgstraat 8 Den Haag).

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers per groep. Koffie en thee is inbegrepen.

Leesavond 1: donderdag 22 februari
Leesavond 2: donderdag 29 februari
Napraten: donderdag 14 maart

Je kunt de voorstelling zien tussen 5 en 9 maart - koop hiervoor zelf een kaartje.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers per groep. Koffie en thee, een kopie van het script en een uitgebreide reader met informatie zijn inbegrepen. De kosten zijn €30,- per deelnemer. 

Compleet leespakket voor € 30
Voor slechts € 30 doe je mee met Lezen met HNT... Beckett Special. Je krijgt de theatertekst en een uitgebreide reader met achtergronden. Een professionele leesbegeleider neemt je op twee bijeenkomsten mee door het leven en werk van Beckett. Na het zien van de voorstelling is er nog een avond om na te praten.

Koop zelf een kaartje voor de voorstelling

Het kaartje voor de voorstelling is niet inbegrepen. Je kan zelf een kaartje kopen op een avond die jou goed uitkomt, of afspreken met de mensen in je leesgroep om samen op dezelfde avond te gaan.

Kies een datum tussen 5 t/m 9 maart om de voorstelling te zien - in verband met de napraatavond.

De kracht schuilt in de eenvoudige opzet: samen met de andere deelnemers lees je de theatertekst hardop en bespreek je met elkaar en onder deskundige leiding hoe die te interpreteren en wat de betekenis van het stuk is. De vertaalslag die vormgevers maakten sluit hier direct op aan. Je bezoekt met elkaar de voorstelling en bij de vierde sessie praat je samen na. Met Lezen met… verdiep je – samen met de andere deelnemers - je kennis en verrijk je je theaterervaring!