Exclusieve try-outs Beau Schneider en Britte Lagcher in zoldertheater van Koninklijke Schouwburg

di 17 sep.
De voorstelling Constellations is vanaf de première in Londen in 2012 een hit. Het stuk is geschreven door de Engelse toneelschrijver Nick Payne en wordt wereldwijd gespeeld van Amerika tot Peru. In oktober zijn niemand minder dan Beau Schneider en Britte Lagcher te zien als het liefdeskoppel in de Nederlandse versie van Constellations. De try-outs vinden plaats in het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. 

Acteur Beau Schneider: “Na in London het origineel te hebben gezien ben ik ontzettend blij dat wij het nu hier mogen opvoeren. Constellations is een scherpe en snelle voorstelling over liefde, vriendschap en het maken van belangrijke levenskeuzes. Bij uitstek een acteursstuk waarbij het uitsluitend draait om elkaar en het moment”.

Beau en Britte

Beau deelt het toneel met Britte Lagcher, met wie hij eerder op het podium stond in Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen. “Britte en ik studeerde samen af aan de Amsterdamse toneelschool en zijn sindsdien beste vrienden,'' aldus Beau. ''We stonden al vaker samen op de planken, maar nooit eerder met zo'n intens toneelstuk als Constellations. Britte zet een ijzersterke Marianne neer!”


Constellations

De voorstelling gaat over de verschillende mogelijkheden van een relatie. Roland is imker, Marianne is natuurkundige. Marianne gelooft in de multiversumtheorie: het idee dat er meerdere universa zijn die mensen verschillende richtingen op duwen. Je ziet als toeschouwer steeds nieuwe scènes tussen hetzelfde koppel, waarin ze continue een nieuwe weg afslaan. Is er een toekomst die in de sterren geschreven staat? Hebben we een keuze?

Constellations is op donderdag 10, vrijdag 11 en zondag 13 oktober te zien in het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg.