Constellations

Beau Schneider & Britte Lagcher
10 okt
-
13 okt
 • do 10 okt
  20:30 - 22:00
  Try-out
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • vr 11 okt
  20:30 - 22:00
  Try-out
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • zo 13 okt
  15:00 - 16:30
  Try-out
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs

Nick Payne’s prijswinnende toneelstuk Constellations gaat over de multiversumtheorie. Maar ook over vrije wil en vriendschap, kwantummechanica, liefde en honing. Met Beau Schneider en Britte Lagcher.

Marie is natuurkundige, Roland is imker. Ze ontmoeten elkaar op een feest en gaan wat drinken... Of toch niet? Ze worden hopeloos verliefd op elkaar, maar hun relatie strandt, tot een toevallige ontmoeting ze weer bij elkaar brengt... Of Marie blijkt verloofd te zijn met een ander. En dat was het dan. Of is het Roland die verloofd is met een ander? Marie en Roland blijven voor altijd samen! Of hun samen zijn is veel te kort, door een tragische ziekte.

Koers of keuze?

In fantastisch geschreven scènes toont Payne wat voor mogelijkheden er zijn. Is er een koers die we volgen, een toekomst die in de sterren geschreven staat? Hebben we een keuze? Is het een troost dat elke gebeurtenis ook anders had kunnen zijn? En is er in die zee van mogelijkheden een constante factor die de richting bepaalt? Een speelse en intelligente voorstelling vol eigenzinnige ideeën en krachtige emoties.

Credits

van Nick Payne (UK)
met Britte Lagcher & Beau Schneider
regie Laurens Krispijn de Boer
vertaling Peter de Hoog

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie