Theaterliefhebber: Olivier (9) is een echte fan

ma 2 sep

Olivier is dol op theater. Al toen hij heel klein was ging hij naar de peutervoorstellingen in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Nu gaat hij in de vakanties naar festivals: De Betovering en Lentekriebels in Theater aan het Spui. Ontmoet hij ieder jaar Sinterklaas in het echt wanneer de Sint Theater aan het Spui bezoekt – met Dieuwertje Blok! Olivier is 9 – niet meer de jongste bezoeker, maar nog steeds een heel trouwe.

"Op school speel ik zelf ook theater. Ieder jaar maken we met de klas een voorstelling en ik heb al twee keer de hoofdrol gekregen. Ik mocht dan de presentator spelen die alles aankondigt. Heel spannend, maar erg leuk. Ik kreeg heel veel complimentjes. Mijn ouders willen wel dat ik theaterles krijg, maar ik zit nu op judo en dat vind ik wel genoeg.

 

Het leukste stuk vond ik De man die alles weet (van Jetse Batelaan bij Artemis met René van ’t Hof, red.). Ik zat met mijn klasgenootje Twan op de eerste rij. We mochten onze pyjama aan omdat de voorstelling ’s avonds was en daarvoor hadden we pannenkoeken gegeten in het theater. In het toneelstuk ging alles mis en De man die alles weet wist eigenlijk helemaal niets. Dat mochten wij voorzeggen. Twan en ik gingen helemaal los. We sprongen van onze stoel en riepen de antwoorden heel hard. Maar dat mocht.

 

Vorig jaar ging ik naar een echte première in de Koninklijke Schouwburg. Dat was van De Vrekkin (van Noël Fischer van HNTjong, red.). Dat was echt een feestje. Het decor was heel gaaf en er zat zelfs een helikopter in die opsteeg. Die was wel plat en van hout – maar het leek net echt.

 

We gaan komend seizoen naar De Gebroeders Leeuwenhart. Dat boek hebben wij ook (van Astrid Lindgren). En ik heb zin in Repelsteeltje en de blinde prinses (de familievoorstelling van Theater Rotterdam, red.) want ik ben ook al naar Woef Side Story geweest en naar Hamlet. Ik ben een echte fan."

 

 

Wanneer te zien

De Gebroeders Leeuwenhart (8+), 17 (try-out) en 19 oktober (uitverkocht), 13 en 14 december. Repelsteeltje en de blinde prinses (8+), 27 februari t/m 1 maart. 

 

Foto: Gordon Meuleman