Klimaatconferentie voor jongeren in de Koninklijke Schouwburg

ma 14 okt.

Greta Thunberg, The Ocean Cleanup, de Jonge Klimaatbeweging, waar volwassenen er vaak alleen maar over praten doen jongeren echt iets voor het klimaat. Zo ook tijdens 'We, The Children' op 8 november 2019. Ben je onder de 27? Dan kun je voor slechts €13 meedoen met een workshop, een veganistisch diner eten en naar de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg.

We, The Children

Je kunt natuurlijk eigenlijk niet spreken over 'het klimaat'. Wanneer we het hierover hebben dan kan het over een groot aantal problemen gaan. Daarom gaan onze Jonge Toneelkijkers in 8 groepen op onderzoek uit, elk naar een specifiek thema binnen de klimaatproblematiek. Ze worden allemaal gekoppeld aan een klimaatexpert en een theaterdocent die voor hun een workshop uitdokteren. Na 1,5 uur onderzoek presenteren ze het resultaat aan elkaar.

Panelgesprek met Eric de Vroedt en Jelmer Mommers

Na afloop van de presentaties doen we een panelgesprek met artistiek leider Eric de Vroedt en Jelmer Mommers van De Correspondent. Jelmer bracht dit jaar het boek Hoe gaan we dit uitleggen: onze toekomst op een steeds warmere aarde uit. Samen kijken zij mee naar de presentaties van de Jonge Toneelkijkers en gaan ze met hun in discussie.

Vegandiner en bezoek aan The Children

Na een middag hard werken is het tijd om te eten en krijgen de jongeren een veganistische maaltijd voorgeschoteld. We eindigen de dag met een bezoek aan de voorstelling The Children van regisseur Eric de Vroedt met Stefan de Walle, Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta in de hoofdrollen.

De experts

De workshops worden samen door theaterdocenten en experts ontwikkeld. We hebben deze partijen bevestigd voor vrijdag 8 november:

Compleet programma voor slechts €13,-

Wil je erbij zijn vrijdag 8 november 2019 en ben je onder de 27 jaar? Voor slechts €13 doe je mee aan een workshop, krijg je een vegan diner en bezoek je de voorstelling The Children in de Koninklijke Schouwburg! We hebben nog 20 kaartjes beschikbaar. 

Bestel snel je kaartje

 

Tijdschema We, The Children

  • 15.45 uur: deuren open van de Koninklijke Schouwburg
  • 16.00 uur: opening door Dila Su Doğan (organisator Klimaatstakingen)
  • 16.15 uur: workshops
  • 17.45 uur: pauze
  • 18.00 uur: presentaties en gesprek met Jelmer Mommers (De Correspondent) en Eric de Vroedt (artistiek leider HNT)
  • 19.00 uur: veganistisch diner
  • 20.15 uur: voorstellingsbezoek The Children in de Koninklijke Schouwburg
  • 22.05 uur: klimaatmanifestatie na afloop van de voorstelling