wo 20 nov - do 26 dec

The Children

Het Nationale Theater
20 nov
-
26 dec

Welke wereld laten we na voor onze kinderen? 
Eric de Vroedt brengt dé Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. De jonge auteur Lucy Kirkwood is de nieuwste ster aan het Britse theaterfirmament. Volgens The New York Times schreef zij ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’.

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?”

Meer verdieping? Bezoek De Aarde is HOT op ma 18 november!

"De Aarde is HOT. Stop nu met treuzelen." Hoe slecht staat onze planeet er voor? Hoe groot is onze footprint? Wat moeten we doen? De aarde, wat is dat eigenlijk precies?
Het thema van de eerste HOT-avond van dit seizoen is De Aarde is HOT. Het belooft een mooie, inspirerende avond met interessante gesprekken en discussies, muziek, poëzie en lofzangen te worden. En dat draait allemaal om onze aarde! Aan dit programma doen mee: Ewald Engelen (financieel geograaf), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), de HNT huisband, Marjan Minnesma (cultuuractivist en directeur van Urgenda), acteur Jaap Spijkers en wetenschapsfilosoof en optimist Maarten Boudry. lees hier meer en bestel je kaarten >>>

 

Vier Kerstmis bij The Children

Maak Kerst compleet en boek voor de matineevoorstellingen van The Children op Eerste en Tweede Kerstdag een kerstlunch met feestelijke, hartige en zoete biologische broodjes en een kerstsoepje voor slechts €17,50.

*exclusief drankjes.

Je bent vanaf 12.00 uur welkom in de Paul Steenbergen Foyer in de Koninklijke Schouwburg om te genieten van een feestelijke kerstlunch. Op vertoon van jouw kerstlunch ticket kun je aanschuiven aan het buffet.

Luister hier! HNTpodcast: The Children

Wil je alvast wat meer weten over de voorstelling?
Deze podcast stoomt je in tien minuten klaar. In deze eerste aflevering vertelt acteur Stefan de Walle je over zijn nieuwste rol in The Children, over de schrijfster, Lucy Kirkwood, en over zijn bezoek aan de kerncentrale in Borssele. Met een exclusief fragment uit het stuk door medeacteurs Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta.

Programmaboekje digitaal
Er zijn een beperkt aantal papieren (gedrukt op gerecycledpapier) programmaboekjes aanwezig op de voorstellingsavond, maar u kunt ook gebruikmaken van de duurzame optie:bekijk hier de digitale versie >>>

 Een grimmig en grappig conversatiestuk met vlijmscherpe dialogen.

Recensies

NRC
Kirkwood toont zich een begenadigd dramaschrijver die precies weet wat ze verhult en onthult. 

‘The Children’ is intelligent drama over nalatenschap en verantwoordelijkheid.” 

“Sylvia Poorta maakt diepe indruk als gekwelde maar strijdvaardige Rose.” 

“’The Children doet beroep op hart en hoofd en toont vooral hoe die twee genadeloos met elkaar aan de haal gaan zodra er echt iets wezenlijks op het spel staat.” 

Theaterkrant
“Denk aan een mengsel van Demonen, Who’s Afraid of Virginia Woolf en Betrayal.” 

de Volkskrant
“’The Children snijdt interessante onderwerpen aan, en de personages zijn prettig ontaard.” 

Telegraaf
“Pijnlijk lesje in zelfopoffering.”

Trouw
"Antoinette Jelgersma, Sylvia Poorta en Stefan de Walle spelen intelligent en met flair"

Scenes
"De geluidseffecten zijn spectaculair, net als de slotscène, die voor meerdere interpretaties vatbaar is." 

Kunsthart
"Een meeslepende voorstelling... niet in de laatste plaats door het voortreffelijke spel."

Parool
"Eric de Vroedt geeft met The Children een actuele draai aan het tijdloze thema van het generatieconflict."

De cast

Antoinette Jelgersma (The Children)

Acteur

Stefan de Walle (The Children)

Acteur

Sylvia Poorta (The Children)

Acteur

Credits

tekst Lucy Kirkwood
vertaling Rik van den Bos
regie Eric de Vroedt
met Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta
dramaturgie Karim Ameur
decorontwerp Maze de Boer
kostuumontwerp Lotte Goos 
lichtontwerp Bernie van Velzen
geluidsontwerp Florentijn Boddendijk & Remco de Jong
 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie