Mark Uyl

BorderKitchen presenteert:

In gesprek met Murat Isik
ma 4 mrt - 20:00 - 21:00
ma 4 mrt 2024
20:00 - 21:00
  • ma 4 mrt 2024
    20:00 - 21:00
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

Deze editie van BorderKitchen, de programmreeks van festival Crossing Border, is het allereerste Nederlandse live event van Murat Isik over zijn net verschenen boek In de mist van Golden Gate Park. De langverwachte opvolger van de succesroman Wees onzichtbaar.

Een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke band met je familie.

Tijdens het programma is het nieuwe boek te koop en Murat Isik gaat na afloop signeren.

Zomer 2001, Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten: in plaats van een verlegen toehoorder wil hij in Amerika een zelfbewuste en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.

Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Hij stort zich daarom vol op het keuzevak Creative Writing, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante doch getroebleerde studente voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

Over Murat Isik

Murat Isik (1977) won met Wees onzichtbaar (2017) onder de meer de Libris Literatuur Prijs 2018 en de Boekhandelsprijs. Ook werd de roman door NRC tot Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Er werden al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. In februari 2020 ging ook de theaterbewerking van Wees onzichtbaar in première.

Isik debuteerde met de roman Verloren grond (2012), die bekroond werd met de Bronzen Uil-publieksprijs. Zijn werk werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2019 was hij de auteur van het Boekenweekessay: Mijn moeders strijd.