Willem Drees-lezing 2023

Tim ’S Jongers en Noortje Thijssen
ma 27 nov - 20:00
ma 27 nov 2023
20:00
  • ma 27 nov 2023
    20:00
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

Het tij keren: samen voor een hoopvolle toekomst

Tim ’S Jongers (directeur Wiardi Beckman Stichting) en Noortje Thijssen (directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks) sloegen begin dit jaar de handen in elkaar voor de discussienotitie Samen onze toekomst in handen nemen. Daarin schetsen zij een beeld van het groene en sociale Nederland van morgen, waarin bestaanszekerheid en klimaatrechtvaardigheid volgens hen hand in hand gaan. 

Dat hun stuk goed viel mag blijken: tijdens de zomermaanden waren ze beiden voorzitter van de eerste gezamenlijke programmacommissie van de PvdA en GroenLinks. De eerder ingezette lijn trekken ze daarin voort. En onlangs verscheen hun gezamenlijke bundel Het tij keren: samen voor een hoopvolle toekomst. 

In de Drees-lezing zullen zij ons meenemen in hun visie op het concept bestaans(on)zekerheid: wat betekent dat in het nu en in de toekomst? Zij zullen stilstaan bij wat er nodig is om voor iedereen een vrij, zeker en waardig bestaan te borgen. En hoe we kunnen toegroeien naar een samenleving en economie waarin de grenzen van het menselijke welzijn en dat van de planeet gerespecteerd worden. Een urgent verhaal over optimisme.