Double Bill | Monster & Dracula

Gavin-Viano | Nita Kersten
VERS uit Arnhem
ma 2 okt - 19:30
ma 2 okt 2023
19:30
  • ma 2 okt 2023
    19:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Tijdens deze Double Bill spelen in totaal zes acteurs van de toneelschool ArtEZ in Arnhem twee voorstellingen van bekende toneelschrijvers; Monster van de bekende Engelse schrijver Duncan Macmillan over een ontspoorde tiener, en Dracula van de flamboyante theatermaker Michael Matthews over een pizzabezorger met aids en vampiers.

De studenten worden geregisseerd door Gavin-Viano (dit seizoen ook regisseur bij Het Nationale Theater Jong) voor Monster en Nita Kersten (The Last Poet, De Blackout van '77) voor Dracula.

Monster

Een onervaren leraar krijgt de taak om een ontspoorde en gewelddadige jongen van veertien te redden van verdere uitsluiting. In een leeg klaslokaal botsen hun wilskrachten in een gespannen gevecht. Maar wat kun je doen als een kind om niemand geeft en nergens bang voor is?

Acteurs Mees van den Biggelaar, Sem Abelskamp en Puk Brouwers hernemen dit stuk uit 2007. Gavin-Viano, die regelmatig als acteur en performer in Zaal 3 is te zien is met zijn eigen voorstellingen, neemt de regie op zich.

Dracula

Dracula vertelt ons het verhaal van een jonge pizzabezorger met aids, die terechtkomt in het huis van vampiers. Waarop de vampiers in paniek raken, want bloed drinken van iemand met aids, maakt dat niet zelfs een vampier sterfelijk?

In regie van Nita Kersten hernemen acteurs Thor Braun, Serah Meijboom en Koen van der Molen het werk van jaren '80 en '90 theatersensatie Michael Matthews. De jonge en flamboyante Amerikaan Matthews veroverde het Nederlandse theaterveld met een interdisciplinaire en performatieve theatervorm. Het stuk Dracula schreef hij in de periode dat hij aan aids leed en zijn eigen vergankelijkheid onder ogen moest zien. Na zijn dood raakte zijn werk al snel in de vergetelheid, terwijl zijn werk grote raakvlakken toont met de thematieken van nu. De hoogste tijd om zijn werk opnieuw te ontdekken met een jonge generatie makers!

Credits

Monster

tekst Duncan Macmillan
regie Gavin-Viano
spel Mees van den Biggelaar, Sem Abelskamp, Puk Brouwers

Dracula

spel Thor Braun, Serah Meijboom, Koen van der Molen
tekst Michael Matthews
regie Nita Kersten
bewerking Thor Braun, Serah Meijboom, Koen van der Molen, Nita Kersten
muzikale begeleiding Twan Schoonderwoerd