BAS. (10+)

BOG.
vr 22 mrt - 19:30 - 20:50
vr 22 mrt 2024
19:30 - 20:50
  • vr 22 mrt 2024
    19:30 - 20:50
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

BAS. is een muzikale familievoorstelling die aanvoelt als een popconcert. Onder andere Annet Malherbe, Ludwig Bindervoet en Lisa Verbelen buigen zich over de vraag wat moet een mens weten om te kunnen leven? Alle hoofdsteden van de wereld? De wortel van 144? Of met twee woorden spreken? 

Op 22 maart staan onze frietvrienden van Hieper de Pieper ook voor de deur van de Koninklijke Schouwburg. Zo geniet je voor € 15 van de voorstelling incl. Patatje Mét. Kom je ook? BAS. is een feestje voor iedereen vanaf 10 jaar.

Alle hoofdsteden van de wereld.
Alle onderdelen van een fiets.
Hoe vleermuizen eigenlijk met elkaar communiceren. 
De wortel van 144.
De slag bij Waterloo.
De werking van het zwellichaam alsook de vervoeging van être et avoir en
waarom je met twee woorden moet spreken.
Waarom? Warum! Wederom!

In BAS. buigt BOG. zich over de basis, de baslijn, de grondtoon van het leven. Wat moet een mens weten om te kunnen leven? Wat is onze basiskennis en wie bepaalt er eigenlijk wat dat moet zijn?

Door vele verschillende jongeren en volwassenen te bevragen, zoekt BOG. naar waar het voor ons om draait, dit bestaan. BAS. daagt je uit om je eigen basiskennis in vraag te stellen en zelf na te denken over wat er nu eigenlijk echt belangrijk is.

BOG. en hetpaleis

Na de bejubelde en met een Zilveren Krekel bekroonde voorstelling KID. (2017) maakt BOG. opnieuw een familievoorstelling in samenwerking met hetpaleis. BAS. wordt een voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar die zich niet zomaar de les laat lezen.

BAS. is een talige, muzikale theatervoorstelling die aanvoelt als een popconcert en zaagt aan de stoelpoten van "dat wat je nou eenmaal hoort te weten". 

Credits

concept BOG. (Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen) | tekst en spel Judith de Joode, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen, Annet Malherbe, Ludwig Bindervoet | dramaturgie Roos Euwe, Jade Assink (stage) | eindregie Carly Wijs | scenografie Theun Mosk | muziek Adriaan Van de Velde en Lander Gyselinck | kostuum Rosa Schuetzendorf | coproductie Hetpaleis