Bart Grietens

STUNTKONT (6+)

Maas theater en dans | 155
zo 21 apr - 14:00
zo 21 apr 2024
14:00
  • zo 21 apr 2024
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Terwijl de jongens van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken. 

Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In een flauwe show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars. 

SHITTY TWISTER

Om alvast in de kinderachtige vibes te komen, kun je voorafgaand aan de voorstelling een spelletje Shitty Twister komen spelen: een enorm Twisterspel in verschillende tinten bruin met onder elke stip een onverwachte verrassing.

In de media

"Met zijn hilarische poep- en plashumor is ‘Stuntkont’ een liefdesverklaring aan het kinderbrein" - ★★★★ NRC

" (...) vol met zeer grappige componenten die op meerdere manieren uit te leggen zijn. Ik verveel mij, net zoals de kinderen om mij heen, dan ook geen moment." - ★★★★ Theaterparadijs

Credits

gemaakt door Erik Bos, Thomas Bos, René Geerlings, Thomas van Kalmthout & Rein Luuring | scenografie Esmee Thomassen | lichtontwerp Yuri Schreuders | technische productie Peter Raaijmakers