Frank Ruiter

Voor ieder wat waars

Rob Wijnberg
di 2 apr - 20:15 - 21:55
di 2 apr 2024
20:15 - 21:55
  • di 2 apr 2024
    20:15 - 21:55
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Na overweldigend succes en volle zalen is Rob Wijnberg terug met zijn theatercollege Voor ieder wat waars. Kunnen we nog geloven in waarheid terwijl onze schermen zich vullen met nepnieuws, complottheorieën en liegende politici? Of geloven we alleen in onze eigen waarheid? Met die vraag gaat filosoof Rob Wijnberg aan de slag tijdens dit theatercollege.

Voor ieder wat waars is een krachtig medicijn tegen het hardnekkige cynisme en de gevoelde machteloosheid van deze tijd. De regie is in handen van Eran Ben-Michaël (George & Eran).

In Voor ieder wat waars laat filosoof Rob Wijnberg zien hoe waarheid steeds meer privébezit werd en we langzaam maar zeker allemaal onze eigen feiten kregen. Het gevolg: een samenleving zonder solidariteit, waarin we politiek, media en wetenschap steeds minder vertrouwen en het cynisme hoogtij viert.

Het enige dat daar iets aan kan veranderen, is een groter verhaal over vooruitgang in de 21ste eeuw. Een verhaal over de volgende stap voorwaarts. Een verhaal dat laat zien dat we samen tot ondenkbare veranderingen in staat zijn.

Er zijn geen feiten, slechts interpretaties.

Friedrich Nietzsche

Credits

tekst en spel Rob Wijnberg
regie Eran Ben-Michaël
moderatie Dilara Bilgiç
productie De Correspondent