Supernormaal (5+)

HNTjong
een hartverwarmende knipoog
zo 17 mrt - do 2 mei
zo 17 mrt 2024
-
do 2 mei 2024

Supernormaal is een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.  

In deze wonderlijke wereld kom je erachter dat anders zijn helemaal geen straf is. Sterker nog: Het is misschien wel een superpower. Geïnspireerd op het poëzieprentenboek van Ted van Lieshout ’Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’.  

Wat is normaal? Is de juf die begint te dansen tijdens de les normaal? Of de stoere vader die bij elk liedje tranen met tuiten huilt? En is het eigenlijk bij jou thuis normaal? 

Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelt er een harig blauw figuur rond en beginnen de gordijnen te dansen op de beat. 

Speelse beats met poëtische teksten
Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Jelle Hoekstra, die je laat dansen in je stoel. Deze muziek is nu al te luisteren op Spotify. 

Toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Deze voorstelling maken we op zondag 28 april toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een 'meet en feel' en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie. Wil je gebruikmaken van deze faciliteiten? Reserveer dan via de betreffende link in het overzicht met de speeldata.

Wil je meer weten over onze toegankelijke voorstellingen? Kijk op www.hnt.nl/onbeperkt.

"Supernormaal is humoristisch en de boodschap dat aanpassingsgedrag niet altijd nodig is, spreekt tot de verbeelding"

Theaterkrant

In de media

"Supernormaal is humoristisch en de boodschap dat aanpassingsgedrag niet altijd nodig is, spreekt tot de verbeelding" Theaterkrant

"door enkele simpele omkeringen tot hun uiterste consequenties door te voeren werkt Supernormaal regelmatig op de lachspieren." NRC

Credits

Sam van Hulst

Acteur

Floyd Koster

Acteur (fotografie Armando Branco)

Credits

Regie: Loek de Bakker 
Regie assistent: Talla Dirkzwager
Dramaturgie: Martine Manten
Spel: Ziggy Knel, Floyd Kosters, Sam van Hulst
Kostuumontwerper:  David Laport
Decor: Janne Sterke
Lichtontwerp: Tim van 't Hof 
Compositie: Jelle Hoekstra
Tekstbijdrage: Sofie Tseng 
Inflatable: Mano Collette