Hard Cut Paradise

Collectief het Paradijs
wo 10 apr - 20:15
wo 10 apr 2024
20:15
  • wo 10 apr 2024
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Hard Cut Paradise is een fysieke beeldenstorm, een aaneenschakeling van controversiële gedachtes, troostende beelden, een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis waarin we onszelf en het publiek bevragen wat nu eigenlijk beschaafd is. Meer dan tweeduizend jaar geleden schreef men verhalen op waar we ons vandaag de dag nog aan vast klampen. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk? En wat leren we van de beschavingen voor ons? 

Wanneer de ene beschaving afbrokkelt lijkt de ander zich al aan te dienen en bouwen we zo snel mogelijk iets nieuws op zonder stil te staan bij de brokstukken van het verleden. We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar ons geschiedenis kijken kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of zijn we compleet verdwaald geraakt en is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis? Collectief Het Paradijs creëert een plek waar de ruimte continue zal transformeren, door hen die zich de beschaafden noemen.

Credits

Idee en concept Collectief Het Paradijs | Regie Vincent van Woerkom | Spel Luuk Weers, Ivar Schutte en anderen | Productieleiding Floor Öffner | Zakelijke leiding Christiaan Uytdehaage