april 2022 | vrije voorstellingen

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

OustFaust (16+)

Het Nationale Theater
Theu Boermans en Tom Lanoye bundelen krachten, met Romana Vrede in de rol van Faust.

Reserveer

OustFaust (16+)

Een arts-wetenschapper raakt in een diepe existentiële crisis door het inzicht dat jarenlang studeren geen échte kennis heeft opgeleverd over de zin van het bestaan. Faust besluit zich nog één keer in het leven te storten – “zich doodleven”: dat is het motto. De mysterieuze Mafisto biedt zich als metgezel aan in Fausts nachtelijke trip vol uitspattingen. Maar de zin van het leven laat zich niet onthullen, zelfs niet met behulp van toverkracht en een overwonnen epidemie. Uiteindelijk laat de technologie Faust
voelen wat het leven waard is – maar dan
is het te laat. 

Op verzoek van Theu Boermans schreef Tom Lanoye een duizelingwekkende nieuwe Faust, die hij de titel OustFaust gaf. Want hoewel hij Goethe op de voet volgt, zowel in handeling als in barokke taal, grijpt Lanoye alle vrijheid om de klassieke Faust en alles waar hij voor staat uit te drijven, to oust zoals de Engelsen zeggen. Om dat te onderstrepen wordt onze Faust gespeeld door Romana Vrede, met Mark Rietman aan haar zijde als Mafisto. Een klassiek verhaal vol science fiction, literaire woordkunst én spetterende straattaal. 

Met OustFaust neemt Boermans afscheid als huisregisseur van Het Nationale Theater. Bernhard Hammer zal opnieuw een bijzonder toneelbeeld ontwerpen. 

Educatie

Geen educatie.

Speeldata

Vrije voorstellingen

 

vr 1 april 2022 

Tijd volgt Koninklijke Schouwburg

di 19 april 2022

Tijd volgt Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod