Poeziebar XL

De Poeziebar

<

maak een reservering

De Poezieboys - Jos Nargy en Joep Hendrikx - vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken. Samen met de band Kruidkoek en maar liefst acht dichters presenteren zij op 31 maart de beste poëzie van het moment. Niet alleen de meest bijzondere gedichten, maar ook je favoriete gastheer Phil Boonen en de Één-greep-groep pakken het podium. Een wedstrijdje sneldichten, de open mic en dansen met dichters zorgen voor een legendarische avond.

Iedere maand organiseren De Poezieboys een Poeziebar in Zaal 3; onze zaal voor nieuwe makers en jong talent. Deze avond vindt zijn oorsprong in illegaal georganiseerde poëzie-avondjes op theaterfestival De Parade. In de hoop ooit de legendarische avond van Vinkenoog in Koninklijk Theater Carré te kunnen evenaren, organiseren Jos en Joep nu een Poeziebar XL in dat ándere koninklijke theater van Nederland: de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Net als destijds in 1966 is de verzameling dichters die we naar de Koninklijke Schouwburg halen een mix van jonge, soms zelfs debuterende dichters en oudere bekenden uit de poëzie. Op het programma staan onder andere Joost Oomen, Daan Doesburg en Iduna Paalman. De band Kruidkoek verzorgt de muziek.

Educatie

Bij deze voorstelling zit geen educatiemateriaal. Benieuwd of er iets mogelijk is? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen
vr 22 mrt 2024
20:00 uur de Koninklijke Schouwburg

Prijs per ticket €13,00