De eeuw van mijn moeder | september 2022

De eeuw van mijn moeder (16+)

Indrukwekkend familieverhaal over de migratie van NederlandsIndië naar Nederland.

Reserveer

Regisseur Eric de Vroedt schreef deze bejubelde marathonvoorstelling als ode aan zijn eigen moeder. Een persoonlijke en tegelijkertijd universele vertelling over migratie, emancipatie, familierelaties, liefde en leven.

In 1948 komt de achtjarige Winnie (gespeeld door Esther Scheldwacht) aan in Nederland, terwijl in Nederlands-Indië de onafhankelijkheidsoorlog woedt. In haar nieuwe thuisland kiest ze radicaal voor ‘niet-Indisch’ zijn, wat voor haar betekent: vrij zijn, zelf de regie in handen hebben. Als Winnie op tachtigjarige leeftijd ongeneeslijk ziek blijkt, reconstrueert haar zoon Ramses (Bram Coopmans) haar leven in een provocatieve expositie in het Haagse Kunstmuseum. Hij toont welke sporen het koloniale verleden heeft nagelaten in het leven van Winnie én haar kinderen. In een Haagse toko treffen moeder en zoon elkaar voor een gesprek dat ze nooit eerder durfden voeren. 

Educatie

Benieuwd naar de educatiemogelijkheden (inleiding, nagesprek, workshop) bij deze voorstelling? Neem contact op met Tim Lafeber.

Speeldata

Vrije voorstellingen

vr 2 september 2022
18:30 uur Koninklijke Schouwburg
do 15 september 2022
18:30 uur Koninklijke Schouwburg
vr 16 september 2022
18:30 uur Koninklijke Schouwburg
vr 30 september 2022
18:30 uur Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00

← Terug naar het vo aanbod