Gnawa Festival 2022 - Den Haag

In eerdere edities van het festival maakten Maalems Hamid el Kasri, Mehdi Nassouli, Reda Stitou en Hind Ennaira Den Haag al warm voor de Gnawa-muziek, naast bands als Shakuar, Kel Assouf en Bombino. Het programma voor aankomende editie is al voor een groot deel bekend, maar zal in de loop van de zomer worden aangevuld met meerdere acts uit binnen-en buitenland.

 

Het Gnawafestival Den Haag is een initiatief van Stichting Multicultureel Jongerengeluid in samenwerking met Amare, Korzo, Paard en het Nationale Theater.

Programma 2022

 • Najat Aâtabou

  Het Marmoucha Orchestra
  vr 9 sep

  Najat Aâtabou, de grote ster van de Marokkaanse Chaabi muziek komt naar de Koninklijke Schouwburg! Ze zal samen met het Marmoucha Orchestra een flink aantal nummers uit haar indrukwekkende repertoire laten horen. Najat Aâtabou staat bekend om haar energieke en spetterende shows. Op het podium toont zij de warmte, gastvrijheid en diversiteit van de vele culturen die Marokko rijk is.

   

  Deze voorstelling is onderdeel van het Gnawa Festival.

  • vr 9 sep - 20:15
   Geweest
  • vr 9 sep - 20:15
   Geweest
 • Zohra's Feestje (8+)

  ZEBARBAR & De Studio
  za 10 sep

  Yamina is acht jaar en houdt niet van verjaardagsfeestjes. Als haar oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert haar mama Fadila een verrassingsfeest. Maar oma Zohra is helemaal geen feestbeest en het feest wordt dan ook een groot fiasco. Yamina vraagt zich af waarom oma Zohra net als zijzelf niet van feestjes houdt. Samen gaan ze op tocht door de herinneringen van oma Zohra, op zoek naar het antwoord. Herinneringen aan Algerije waar oma Zohra geboren is, aan bomen vol olijven, aan Bakri de ezel en aan de tocht van oma Zohra naar België.

   

  Zohra's Feestje is onderdeel van het Gnawa festival 2022 en exclusief in Den Haag te zien!

  • za 10 sep - 15:00
   Geweest
  • za 10 sep - 15:00
   Geweest
 • Volgens mij ben ik een Jood

  Soufiane Moussouli
  za 10 sep

  Wat als jij een moslim bent en de ander een jood is? Of jij een Nederlander, de ander Marokkaan, Syrier, Afghaan? De ene straight hetero en de andere gay? De ene wit, de ander zwart? Wat als men elkaar niet kent, maar denkt te weten wat die daar is? Wat als je jezelf niet kent? Volgens mij ben ik een Jood verkent deze vragen met een even kleurrijk als verrassend liefdesverhaal dat ons onder andere meevoert naar taxi’s in Tanger, de Ajax-viering in Amsterdam en het checkpoint bij de klaagmuur. 


  Volgens mij ben ik een Jood is onderdeel van het Gnawa festival 2022. 

  • za 10 sep - 17:00
   Geweest
  • za 10 sep - 17:00
   Geweest