januari t/m maart 2022 | schoolvoorstelling

ALLEEN TE BOEKEN VOOR SCHOLEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

J.S. Bach – De Apocalyps (15+)

Opera2Day
Een nieuwe opera over het beleg van Münster, samengesteld met muziek uit het oeuvre van Bach.

Reserveer

J.S. Bach – De Apocalyps (15+)

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging brengen 'J.S. Bach – De Apocalyps': een nieuwe opera over het beleg van Münster, samengesteld met muziek uit het oeuvre van Bach. De voorstelling voert terug naar de tijd van de Reformatie, en behandelt tegelijkertijd tijdloze thema’s: idealisme en radicalisering, loyaliteit en verraad, en het grijze gebied tussen goed en kwaad. Het vertelt een fascinerende bladzijde uit de geschiedenis.

Educatie

In het bijbehorende educatieproject zingen en spelen de leerlingen in een proloogscène die in de foyer plaatsvindt. Samen met een lokaal amateurkoor vertolken ze de rol van woedende menigte, tegen een decor van spandoeken en protestborden. Gezamenlijk brengen zij een protestlied, gemaakt op muziek van Bach, ten gehore. Hierna gaan zij samen met het publiek de zaal in om de voorstelling te bekijken.

Ter voorbereiding komen een muziek- en theaterdocent op school twee voorbereidende lessen van elk 90 minuten geven. Naast het instuderen van het lied en het maken van de scène, is er daarin ook aandacht voor Bach en de barok, het operagenre, en de thematiek van de voorstelling.
Op de voorstellingsdag worden de leerlingen in het theater verwacht voor een generale repetitie samen met het koor en de trompettist die de scène muzikaal zal begeleiden.

OPERA2DAY biedt bovendien nog een (gratis) lesbrief voor een optionele extra les van 45 minuten, die zowel voor als na de voorstelling gegeven kan worden. De les kan tegen een meerprijs ook gegeven worden door een docent van OPERA2DAY.

Speeldata

Vrije voorstellingen

 

di 8 feb 2022

20:00 uur Koninklijke Schouwburg 

wo 9 feb 2022

20:00 uur Koninklijke Schouwburg 

vr 11 mrt 2022

20:00 uur Koninklijke Schouwburg 

Prijs per leerling €15,00

← Terug naar het vo aanbod