Dit zie je in
Zaal 3

Seizoen 2023/2024

Op deze pagina vind je binnenkort veel voorstellingen in het nieuwe seizoen in Zaal 3. Er komen regelmatig nieuwe voorstellingen bij.

Wil je weten welke voorstellingen er allemaal te zien zijn in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3?

Bekijk alle voorstellingen

 • De Thuistournee

  TG Meffert
  ma 11 sep

  Waar kom je vandaan?
  Thuis. 

  Waar ga je naar toe?
  Thuis. 

  Theatermaker Anne Meffert organiseert rondleidingen in eigen huis en het theater. Een ontdekkingstocht met onder andere acteur Nora Korfker als je persoonlijke gids. Wat moet je doen als je erachter komt dat je meer dan 10000 spullen bezit, waarvan je van de helft niet meer weet dat je ze had?

 • GUT

  Diane Mahín
  di 12 sep

  In GUT zien we hoe mensen zich gedragen als hun lichaam binnenstebuiten wordt gekeerd. Je wordt uitgenodigd een mens ontmoeten wiens darmgeluiden zijn versterkt. De gedachten, acties, communicaties, bewegingen en gevoelens van dit darmmensworden allemaal bepaald door zijn darmgeluiden. Deze performatieve wereld brengt de grens tussen leven en dood, bewust redeneren en de onderbewuste onderbuik naar voren, resulterend in een lijfelijke en absurde ervaring. Bezoekers worden uitgenodigd om op hun eigen tempo de doorlopende voorstelling te ervaren. 

  In English below

 • Poeziebar

  Poezieboys
  wo 13 sep
  -
  wo 1 mei

  De Poezieboys - Jos Nargy en Joep Hendrikx - vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken. Samen met muzikant Nick Feenstra en drie wisselende gastdichters presenteren zij iedere maand de beste poëzie van het moment in Zaal 3. Niet alleen de meest bijzondere gedichten, maar ook je favoriete gastheer Phil Boonen komt voorbij. Een wedstrijdje sneldichten, de open mic en dansen met dichters maakt iedere Poeziebar tot een andere legendarische avond.

 • Het probleem met Dave is dat hij mijn vriend was

  Guiot Duermeijer | Babastiki
  do 14 sep

  In deze spoken word-performance komen jongeren aan het woord die zich normaal niet openstellen. Met schurende livemuziek en grootse projecties.

 • Alle dichters hebben gouden helikopters

  Joost Oomen
  wo 20 sep
  -
  vr 22 sep

  In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!  

 • ALL MEN MUST DIE

  Stichting Studio Bartels | Via Rudolphi Producties
  za 23 sep

  Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? 

 • No man’s land

  Girls in Woods
  di 26 sep
  -
  wo 27 sep

  No man’s land is een spectaculaire, filmische trip in een urban jungle. Drie jonge vrouwen op het dak van een flatgebouw en één centrale vraag: Kan je ooit echt ontsnappen?  

 • Het Debuut 2023

  Via Rudolphi Producties
  do 5 okt
  -
  vr 6 okt

  Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

 • One of Two

  Jack Hunter | STET - The English Theatre
  za 7 okt
  -
  zo 8 okt

  A true tale of twins growing up with Cerebral Palsy. Join Jack as he squabbles and bickers with his twin sister Bec; whilst battling against societal attitudes and a troublesome tattie: Darth Tater.

 • Schrödingers hond

  Kim Karssen | Frascati Producties | De Warme Winkel
  wo 11 okt
  -
  do 12 okt

  ‘Ik denk dus ik ben.' Toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan 'de werkelijkheid'? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling?

 • Who’s afraid of Oscar Wilde

  Compagnie Red Yellow & Blue
  vr 13 okt
  -
  za 14 okt

  Je hoeft geen doorgewinterde theaterliefhebber te zijn, of je hebt wel eens gehoord van Who’s afraid of Virginia Woolf. Een befaamd relatiedrama waarin echtpaar Martha en George geraffineerd en onderkoeld een verbale oorlog voeren, voor de ogen van hun gasten Honey en Nick. Waar het eerst nog lijkt op een gênante ruzie in een zuur geworden huwelijk, blijkt het gekijf onder de oppervlakte over iets heel specifieks te gaan: hun kinderloosheid. Compagnie Red Yellow & Blue pakt dit bekroonde meesterwerk van Edward Albee bij de kladden en maakt er een zwarte keukentafelkomedie van over vier queer dertigers en de relatieperikelen van nu.

 • WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

  De Amazones
  do 19 okt

  De Amazones brengen met WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?! een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scenes en indringende muziek nemen zij de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep.

 • Hoogtij(d)

  Esther van der Wel
  ma 23 okt

  “Aan iedereen die weleens wat vindt: ik vind dat je moet zwijgen. Over wat moeten vinden. Over niks willen vinden. Over eigenlijk lief willen zijn. Over daar wat van vinden. Over Paul Verhoeven. En Frits. Ook zeker over Frits.”

 • De Spreeuw

  TG De Laatste Pont | Marthe van Bronkhorst
  do 26 okt

  Hitchcock meets Murakami: een groep spreeuwen blijft zwermen boven de stad, de zee is rusteloos en kinderen slapen niet meer, en één bioloog moet uitzoeken waarom. Maar wie luistert er naar hem?

  Een dystopisch futuristisch neo noir-mysterie in lichtseinen en morsecode van schrijver, theatermaker en neuropsycholoog Marthe van Bronkhorst.

 • Life, Actually

  Werkplaats Walhalla | Romy Moons en Thomas Claessens
  vr 27 okt

  Welkom bij de romantische komedie. Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood. We weten dat het niet voedzaam is, maar wat smaakt die guilty pleasure heerlijk! 

 • Sorry Seems To Be The Hardest Word

  De Garde
  ma 30 okt

  Sorry Seems To Be The Hardest Word is een vrije theaterbewerking van het boek Luitenant Kije, geschreven door Joeri Tynjanov. Het is een actuele voorstelling over de pijnlijke en absurde gevolgen van een angstcultuur waarin de mislukte mens de hoofdrol speelt. Het gaat over het niet durven toegeven van je fouten, het moeten kotsen van het woord ‘falen’, het liegen om bestwil en Sorry Seems To Be The Hardest Word.

 • Pulver

  TG Tiefschnee
  vr 17 nov

  Een tragikomisch modern westernverhaal over achterblijven of doorgaan. Met liedjes.  

 • About Time

  Ensemble But What About
  za 18 nov

  Wat als de Tijd in hoogsteigen persoon zou langskomen en tegen je kon praten? Wat zou ze tegen ons willen zeggen, en hoe dan? Zou zij een nieuw perspectief kunnen bieden op de manier waarop wij tijd ervaren?

 • Terug naar Prinsenplein

  Gershwin Bonevacia
  do 23 nov

  Terug naar Prinsenplein gaat over het streven om zich te bevrijden van die labels en zich vrij te voelen om te zijn wie Gershwin Bonevacia echt is. Het is een onderzoek naar het verleden, naar familiebanden en kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die weer terug te vinden in de volwassen Gershwin Bonevacia. 

 • Work.txt

  Nathan Ellis | STET - The English Theatre
  vr 24 nov
  -
  zo 26 nov

  This is a show about work. But the worker isn’t here, so it’s down to you.

  You’ll clock in at the beginning. You’ll get short breaks at regular intervals. You’ll work in a team, and under your own initiative.

  You will be your own boss. You will be free.