Voorprogramma Coriolanus

In dit voorprogramma gaan we dieper in op de verhouding tussen politiek en burger en onderzoeken we de betekenis van democratie. Te boeken bij verschillende voorstellingen in Den Haag en in het land.

In het democratische voorprogramma van Coriolanus gaan we dieper in op de relatie tussen politiek en burger. Hoe schrijft Shakespeare hierover? Welke overeenkomsten ziet Nina Spijkers tussen toen en nu? Over welke kwaliteiten dient een leider te beschikken en zijn die voor een vrouwelijke leider anders? En wat mag je van een burger verwachten? Aan het voorprogramma is deel te nemen in Den Haag en in verschillende tourtheaters.

Data & tickets

Koninklijke Schouwburg Den Haag, het Paradijs € 2,50
di 14 feb, do 16 feb, wo 5 apr, do 6 apr, vr 7 apr, za 8 apr 19:30 

Bestel tickets


Dit voorprogramma is ook te boeken in Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Kerkrade, Utrecht, Hoorn, Enschede, Drachten, Alkmaar, Venlo, Nijmegen en Leiden. Tickets zijn te krijgen via de betreffende theaters. 

 

Over de voorstelling Coriolanus

In Coriolanus beschrijft Shakespeare vlijmscherp de werking van de politiek: hoe machtsgroepen opereren en retoriek werkt. Ook legt hij de wispelturigheid van de publieke opinie bloot: we zien hoe het volk Coriolanus verafschuwt, dan weer toejuicht, om haar enkele scènes later te verbannen. Bovenal laat Coriolanus zien wat er in een samenleving gebeurt als verstand en gemeenschappelijk belang niet langer leidend zijn, maar emotie en opportunisme de boventoon voeren.