Illustratie: Gwen Stok

Winternachten 2023

'All the World's a Book'

Schrijvers, dichters en spoken word-artiesten uit binnen- en buitenland delen hun gedachten over actuele kwesties! Kom kijken en luisteren naar interviews, gesprekken, voordrachten en muziek met een literaire twist tijdens het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag.

De 28e editie van het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag vindt eenmalig niet tijdens vier dagen in januari plaats maar op  festivalmiddagen en -avonden op zondag 12 februari, zondag 12 maart, zondag 16 en vrijdag 21 april 2023 in Theater aan het Spui onder het motto 'All the World's a Book'.

Tot 5 februari 2023 zijn tickets te koop tegen een gereduceerd early bird-tarief.

Op 12 maart en 16 april is er zowel een middag- als avondprogramma. Hiervoor zijn voordelige dagkaarten te koop. Ook deze zijn tot 5 februari te koop voor een voordelig early bird-tarief:

Dagkaart zondag 12 maart

Dagkaart zondag 16 april

Over het Winternachten festival

Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag. Vele tienduizenden bezoekers zijn getuige geweest van gesprekken en voordrachten van schrijvers en dichters over actuele thema's. Het festival is uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale literaire evenementen van Nederland. Onder het motto 'Het woord is aan de schrijvers' heeft het festival de literatuur betrokken bij het nationale en internationale maatschappelijke debat. De programma's vinden plaats op uiteenlopende plekken in de stad Den Haag, waaronder Theater aan het Spui, Paard, Amare, Theater Dakota, PIP, in bibliotheken in Haagse wijken en op scholen en universiteiten.

Writers Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over actuele kwesties, literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. Jaarlijks in het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag, door het jaar heen in Writers Series-gespreksprogramma's op diverse locaties in Den Haag en in onze Podcasts. Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door structurele subsidies van de Gemeente Den Haag en het Nederlands Letterenfonds, en incidenteel door diverse particuliere fondsen en samenwerkingspartners als PEN International, PEN Nederland, Jan Campert-Stichting.

Over Writers Unlimited

Writers Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over actuele kwesties, literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. Jaarlijks in het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag, door het jaar heen in Writers Series -gespreksprogramma's op diverse locaties in Den Haag en in onze Podcasts.