Laagland tekstboek 

Laagland is een nieuw toneelstuk van Nathan Vecht dat hij schreef in opdracht van Het Nationale Theater. Nathan Vecht is een gelauwerd toneel- en scenarioschrijver. Zijn werk kenmerkt zich door puntige en snelle dialogen. Voor de televisieserie Het jaar van Fortuyn, dat hij samen met Pieter Bart Korthuis schreef, sleepte hij de Zilveren Krulstaart in de wacht, prijs voor het beste scenario.

 

'Nathan Vecht heeft zoch ontwikkeld tot een van de meest relevante toneelschrijvers van Nederland' - NRC Handelsblad

 

Bestel de complete toneeltekst van de voorstelling Laagland, geschreven door Nathan Vecht. Je kunt ervoor kiezen om het boek af te halen bij de kassa aan Schouwburgstraat 8 in Den Haag of om het boek thuis te ontvangen.


Synopsis
In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo. Tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry, niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen.

Bestellen