Schoolvoorstelling: Dit is van Ons (14+)- Aluin - leerjaar 3 t/m 6 | alle niveaus

maak een reservering

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder en het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis. Met deze gloednieuwe tekst laten zij het publiek in de spiegel van het verleden kijken: Moet je het in zijn tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener?

Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?

Educatie

Educatiemateriaal is beschikbaar op aanvraag.

Speeldata

Schoolvoorstellingen
di 23 jan 2024
13:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 2

Vrije voorstellingen

di 23 jan 2024
20:15 uur Theater aan het Spui  | Zaal 2

Prijs per leerling €11,50

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal.

boek deze voorstelling via Cultuurschakel