Theatergedicht met illustratie

Speciaal voor Het Nationale Theater schreef Charlotte de Beus (@dedorpspostbode) een gedicht over theater. Anna-June illustreerde het en het leverde een prachtig kunstwerk op. De poster met het gedicht is in een zeer beperkte oplage van 25 exemplaren gedrukt door de Haagse Drukkerijk De Keijm op 160 grams bio top natuur wit papier op A3 formaat en kost €25.

Het gedicht

theater leert mij kijken
door jouw ogen en meer heb ik niet nodig

om in de verte de volle maan boven een graanveld te zien hangen
om overal in mijn lichaam die ene vergeten naam weer te noemen
om heel dichtbij een collectieve traan op mijn huid te voelen vallen
om overal in mijn hoofd een applaus van gedachten te laten galmen

om ’s ochtends met een groots verhaal in mijn hand te ontwaken
om gewichtloos in de wind boven mijn geboortestad te zweven
om ’s avonds met rozige wangen in een zanderig bed te kruipen
om tijdloos van het gezicht te houden dat ik morgen pas ontmoet

Gedicht bestellen

Je kunt ervoor kiezen om het gedicht af te halen bij de kassa aan Schouwburgstraat 8 of om het gedicht thuis te ontvangen per post (+ €5).

Bestellen

Over de kunstenaars

Charlotte de Beus (1997) groeide op in Dordrecht. Vervolgens studeerde zij moderne literatuur aan de Universiteit Leiden, media- en podiumkunsten aan de Universiteit Gent en Kunstwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij schrijft poëtische fictie en academische non-fictie. Haar werk verscheen onder meer bij De Optimist, Op ruwe planken en Hard//hoofd.  In 2019 liep zij hersenletsel op. Als gevolg staan in haar werk thema's als ziekte, isolatie en lichamelijkheid centraal. Op Instagram staat ze bekend als @dedorpspostbode. Daarnaast is Charlotte onderdeel van het jonge kunstenaarscollectief ROEM in Leiden en van de Poetry Circle in Den Haag. Hier ontwikkelt zij zich als schrijver, beeldend maker en podiumkunstenaar. 

Anna June (1994) is illustrator en woont en werkt in Leiden. Tekenen is altijd al in haar leven geweest en nooit meer weg te denken. In 2017 is ze afgestudeerd aan de HKU in de richting Illustratie. Datzelfde jaar heeft ze samen met Joosje Bosch kunstenaarscollectief ROEM opgericht. Een initiatief om jonge creatieven in Leiden een stabiel platform te bieden om zichzelf te kunnen ontwikkelen tot professioneel maker. ROEM staat voor Ruimte Om Echt te Maken. Samen met deze groep jonge makers werkt ze in een atelier waar alles kan en alles mag. 

< terug naar winkel