Schoolvoorstelling: We are (not) Tupac Shakur (15+) - DIEHELEDING - leerjaar 3 t/m 6 | alle leerjaren

maak een reservering

We are (not) Tupac Shakur is een voorstelling waarin muziektheatercollectief DIEHELEDING zich afvraagt aan welke helden uit de geschiedenis je jezelf kunt optrekken. In een moordend raptempo analyseert DIEHELEDING de grote heldenverhalen uit de geschiedenis, om te eindigen bij the biggest story of them all: het grillige levensverhaal van de Afro-Amerikaanse rapper Tupac Shakur. Daarbij bevraagt DIEHELEDING haar eigen liefde voor hiphop en stelt daarbij maatschappelijke vragen als: Wat is de lijn tussen cultural appropriation, het je toe eigenen van een andere cultuur en cultural affirmation, het in de kracht zetten en respecteren van een andere cultuur? Kunnen we ons door Shakurs activistische muziek laten inspireren, maar zijn vrouwonvriendelijkheid negeren? Of kunnen we ons alleen identificeren met de helden die in alles op ons lijken?

Naast het leven van Tupac, is het iconische boek ‘De held met de duizend gezichten’, van Joseph Cambel belangrijke inspiratiebron. Hij beschrijft de iconische heldenverhalen uit de geschiedenis, en probeert zo een universeel verhaal te vertellen over de manier waarop we door de eeuwen heen onze helden hebben geportretteerd.

Educatie

Educatiemateriaal in overleg beschikbaar.

Speeldata

Schoolvoorstellingen
7 mrt 2024
13:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 2 

Vrije voorstellingen
7 mrt 2024
19:30 uur Theater aan het Spui  | Zaal 2 

Prijs per leerling €11,50

Boeken via Cultuurschakel

De gemeente Den Haag stimuleert scholen om met hun leerlingen de Haagse culturele instellingen te bezoeken. Daarom stelt zij voor de leerjaren 1, 2 en 3 per leerling €5,- subsidie beschikbaar. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie, is dat de school gebruik maakt van de landelijke CJP Cultuurkaart. Meer info op www.cultuurschakel.nl/inschrijven. Vragen over het inschrijven bij Cultuurschakel kun je stellen aan Frauke van Opstal.

boek deze voorstelling via Cultuurschakel