Mensen zoals jij

Wat we doen

maak een reservering

Een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?

Floris van Delft, maker van Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?

Educatie

In samenwerking met kunstenaar Quentley Barbara komt er een contextprogramma in de foyer waar mensen met zijn meer dan levensgrote hoofden een eigen familieportret kunnen maken.

Speeldata

Vrije voorstellingen
do 29 feb 2024
20:15 uur Theater aan het Spui | Zaal 1

Prijs per ticket €11,50