HNT opent het seizoen van HNT De Motor met groot feest

ma 7 okt.

Afgelopen vrijdag 4 oktober organiseerde HNTeducatie een groot kick-off feest om de opening van het nieuwe seizoen van HNT De Motor te vieren. In deze theatrale trip werden de aanwezigen getrakteerd op muziek van dj Valentijn De Hingh, een Q&A met Werner Kolf, een optreden van de Poezieboys en een beatbox battle.

Direct betrokken bij binnenkomst

Vanaf 21:00 uur druppelen de jongeren één voor één binnen bij de HNT Studio's. Bij binnenkomst worden ze meteen overladen met aandacht. Ze krijgen een roze of groen bandje voor... ja, voor wat eigenlijk? Dat blijft nog even geheim. Daarna linea recta door naar een tafel om vragen voor de Q&A met Werner Kolf in te leveren. Vervolgens naar de fotowand voor een premièrekiekje en tot slot naar de schminkafdeling. En dan moet het feest nog goed en wel beginnen.

Wachtkamermuziek, licht uit, blacklight aan, actie!

Eenmaal binnen in de studio waan je je in een wachtkamer. Saaie verlichting, een liftmuziekje en een digitale klok. Die klok tikt af. En als ie bij de 0 is dan wordt het ineens donker. Een stem van een onbekende man heet iedereen welkom. De onbekende man is Sebastiaan uit het Educatieteam. Samen met Dimphna regisseert hij de avond live. Wat zegt hij nou? We gaan mensen een baan aanbieden? Dat klopt. We zoeken vijf mensen die het spiksplinternieuwe HNT De Motor gaan runnen. Die krijgen zelf de regie in handen en mogen dingen gaan organiseren namens HNT. Wat precies? Daar hebben wij niets over te zeggen. Na de intro blijkt plots dat er ook al een dj klaarstaat: de enige echte Valentijn De Hingh! Die draait de eerste plaat van de avond om dan weer het stokje tijdelijk over te geven aan Saly, die vlamt met het nummer Truth Hurts van Lizzo.

Vraag maar raak aan Werner Kolf

Natuurlijk mag er ook gedanst worden vanavond en dat doet iedereen dan ook vol overtuiging. Tot het tijd is voor de Q&A met niemand minder dan Werner Kolf. Een halfuur lang wordt hem het hemd van het lijf gevraagd. Hier valt op dat er een hoop jongeren overwegen zelf iets met theater te gaan doen, maar om uiteenlopende redenen nog twijfelen. Voor deze mensen heeft Werner een duidelijke boodschap. Doe het gewoon en meld je aan voor de academie. En als je auditie doet? 'Schijt, schijt, schijt en nog eens schijt hebben aan iedereen'. Geloof in jezelf!

Dichthelden en beatbox-koningen

Na het vraaggesprek gooit Valentijn De Hingh er nog een paar platen in, tot de volgende interventie alweer een feit is: de Poezieboys hebben rechts in de hoek ineens het podium betreden. Met een literaire sugar rush krijgen ze de lachers én bewonderaars op hun hand. Hoogtepunt is een gedicht in het Russisch, ga d'r maar aan staan. Na luid applaus en gejoel voor de performance trekken we weer even de dansschoenen aan om alweer bij de laatste interventie aan te belanden: een beatbox battle waarbij de groep in tweeën wordt gedeeld. Ah, daarom waren er roze en groene bandjes. Team roze staat achter Barbarossa en team groen achter Cor. De battle eindigt uiteindelijk in een gelijkspel, maar dan wel met een stand van 9-9 in voetbaltermen. Wat een niveau tikken deze gasten aan.

Succesvolle start

Met meer dan 80 jongeren binnen in de studio kende het nieuwe seizoen een vliegende start. Maar dit was nog maar het begin. Kom jij meedoen met een van de theaterwerkplaatsen? Oh Oh Othello bijvoorbeeld, of Leedvermaak of Theater Na de Dam? Of speel jij straks mee in Trojan Wars met o.a. Bram Suijker, Romana Vrede en Yela de Koning? Of wordt jij een van de vijf jongeren die HNT De Motor gaat runnen? Meld je dan hier aan.