Cabaretprijzen voor o.a. Lenette van Dongen en Peter Pannekoek

di 1 okt.
Op maandagavond 29 september zijn de Cabaretprijzen uitgereikt in Theater Diligentia. Lenette van Dongen wint met haar programma Paradijskleier de Poelifinario, dé prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, in de categorie Entertainment. De Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief, is voor Peter Pannekoek met zijn voorstelling Later was allles beter. 

In de categorie Kleinkunst is Theo Nijland de winnaar met zijn voorstelling En de rest is onzin. Louise Korthals sleept de Poelifinario in de categorie Engagement binnen met haar programma Alles is er. De voorstellingen van Lenette van Dongen en Peter Pannekoek (uitverkocht) zijn ook te zien in de Koninklijke Schouwburg. 

Paradijskleier van Lenette van Dongen

„Lenette van Dongen bewijst opnieuw een vakvrouw te zijn”, zegt de jury over haar voorstelling, „door razendsnel te schakelen tussen lach en traan, maar ook door continu betekenisvolle gesprekken te voeren met haar publiek. Ze is in deze voorstelling volledig zichzelf en geeft ons een oergeestige masterclass duurzaam geluk. Haar levenslust spat van het podium.”

Paradijskleier is op zaterdag 2 mei te zien in de Koninklijke Schouwburg.


Later was alles beter van Peter Pannekoek

Over de 33-jarige Pannekoek meldt de jury: „Een goede grappenmaker was Pannekoek al, nu blijkt hij ook interessante vragen te stellen. Hij laat bovendien knap zien dat cabaret best, of juíst, kan prikkelen als je een genuanceerd verhaal vertelt.” Lees meer

De twee voorstellingen van Peter Pannekoek in de Koninklijke Schouwburg zijn uitverkocht.
Bekijk al onze cabaretvoorstellingen