Spoedcursus Mens (8+)

TG. AAA
vr 3 jan - 14:00
vr 3 jan 2025
14:00
  • vr 3 jan 2025
    14:00
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

De wereld staat op zijn kop: de aarde warmt op, dieren sterven uit en de mens... Ach, het lijkt wel alsof de mens zichzelf niet meer begrijpt. En de ander al helemaal niet! "Instituut Dier" besluit in te grijpen. Een droogkomische voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar, waarin dieren per ongeluk laten zien hoe absurd mensen soms kunnen zijn.

Spoedcursus Mens 

Na vele vergaderingen heeft "Instituut Dier" geconcludeerd: 'Als de mens niet naar het dier wil bewegen, dan beweegt het dier wel naar de mens toe om hen een spiegel voor te houden.' Ze hebben besloten: de mens moet eraan herinnerd worden dat ze de wereld niet hebben, niet het slimst zijn en niet zomaar alles kunnen nemen zonder iets terug te geven. Daarom is de Spoedcursus Mens opgericht.

Na vele audities worden 6 dieren geselecteerd om te transformeren tot mens. In korte tijd zullen zij leren hoe mensen zich bewegen, gedragen en praten om zo te infiltreren en de dieren en de natuur een stem te geven. Gedurende de cursus worden de dieren geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en aannames over de mensheid, wat leidt tot verwarring, frustratie en vragen over hun deelname. Maar de tijd dringt: er staat een natuurramp voor de deur, ze moeten door!

Over de makers

TG.AAA is een theatercollectief bestaande uit: Anne Fé de Boer, Anna Keuning & Anna Nijenhuis. Samen maken we theater voor jong en oud en voor alles en iedereen. Onderwerpen die groots, onbespreekbaar of ver weg lijken, hopen we met veel humor in onze voorstellingen kleiner, tastbaarder en overzichtelijker te maken. Oprecht en eerlijk verhouden we ons tot onszelf, de wereld en de ander. We weten onze verschillende krachten te bundelen, waardoor onze voorstellingen zowel humoristisch, talig, fysiek als fantasierijk zijn.  

Credits

concept en spel Anna Nijenhuis, Anne Fé de Boer en Anna Keuning | eindregie Linda Zijl | dramaturgie Moniek Merkx | fysieke begeleiding Art Srisayam | decor & kostuum Nicky Nina de Jong | flyer Anne Fé de Boer