Familie en jeugd

Seizoen 2022/2023


Terug naar overzicht

 • Koken met Amba (6+)

  Veenfabriek
  Theater voor Keti Koti
  za 1 jul

  Amba is jarig en trakteert haar klas vol trots op een Surinaamse lekkernij. Ze draagt een speciale koto voor haar verjaardag. Vroeger durfde ze dat niet. Totdat oma haar alles leerde over de Surinaamse cultuur en hoe Nederland en Suriname onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 • STOM (10+)

  HNTjong
  do 21 sep
  -
  vr 22 sep

  Ziggy zegt niks

  STOM is een voorstelling met heel veel live muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehand hoofdpersoon.    

  ‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid - ★★★★ NRC

  Het slimme script van Casper Vandeputte komt op gezette tijden met een verrassende twist. ★★★★ Volkskrant

 • Erik of het klein insectenboek (8+)

  HNTjong i.s.m. Stadsschouwburg Utrecht
  za 10 dec
  -
  zo 5 mrt

  Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

 • Het geheven vingertje 10+

  Theater Artemis
  zo 7 mei

  Het geheven vingertje heft zijn vinger, zonder dat het weet waarnaar. Want wat is goed en wat niet en wie bepaalt dat? Regisseur Jetse Batelaan zoekt de grenzen op van het toelaatbare.

 • Ruzie (6+)

  Theater Artemis
  wo 3 mei

  Waar slaat dit op? Hoezo heet ik 'Ruzie'? En waarom die 6+? En wie zegt er eigenlijk dat ik een voorstelling ben? Hallo?! Wie heeft dit hierboven geschreven? Hallo?!...  Ruzie (6+) is een voorstelling die het nergens mee eens is. 

 • Het lammetje dat een varken is (4+)

  Het Filiaal Theatermakers
  di 2 mei

  Deze vrolijke voorstelling is gebaseerd op drie prentenboeken van de jonge Utrechtse schrijver Pim Lammers. Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De Boer en de Dierenarts en Kamiel Kameel. Deze voorstelling met drie korte verhalen wordt gelardeerd met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals een ukelele of zingende zaag.

 • Nacht (4+)

  Dadodans | Insomnio
  zo 30 apr

  In het midden van de nacht kun je ieder klein geluidje extra goed horen. Struiken ritselen, krekels tsjirpen, de uil roept ‘oehoe’. En knettert daar een kampvuurtje? Een groepje trommelt, neuriet en zingt om de wilde dieren in het bos te verjagen en samen te zijn. Er wordt gedronken en gedanst, glazen klinken en voeten stampen. Durf jij dichterbij te komen en mee te dansen?

 • LoveXL (14+)

  Maas theater en dans
  wo 19 apr

  LoveXL is een voorstelling die gaat over alles wat er bij komt kijken als je hormonen gaan gieren. Hoor je erbij door het ‘te doen’? Doe je alsof je op meisjes valt, terwijl je meer naar jongens kijkt? Hoe zou je zijn als je 100% mag zijn wie (of wat) je wilt zijn? In LoveXL kijken we mee door de ogen van een 13-jarige jongen met een hoofd vol vragen. Sex or no sex, en nog veel meer andere vragen over liefde en lust. LoveXL biedt je herkenning en vergezichten.

 • Martin Luther King (8+)

  Urban Myth
  zo 19 mrt

  De winnaar van de gouden krekel in 2018 is terug! Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling over onrechtvaardigheid en harmonie. Over een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent. 

 • Liegebeesten (7+)

  Theater Sonnevanck
  zo 12 mrt

  Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?

 • De onzichtbare man (4+)

  Theater Artemis
  zo 5 mrt

  Theater Artemis is terug met De onzichtbare man. Een voorstelling over alles wat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Deze succesvoorstelling voor vierplussers met een onnavolgbare logica en humor zet je op het puntje van je stoel.

 • The Ozard of Wiz (9+)

  Maas theater en dans | ROSE Stories
  zo 5 mrt

  In The Ozard of Wiz keren zeven bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd zonder schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij The Ozard of Wiz te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart. In deze wonderlijke voorstelling serveren we vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

 • Dat is toch niet eerlijk (8+)

  Tryater
  za 4 mrt

  “Als de juf te laat in de klas komt is er niks aan de hand, maar als ìk dat doe heb ik een probleem. Mijn vriendje heeft gescheiden ouders en mag twee keer op vakantie, mijn ouders zijn nog bij elkaar en ik ga maar één keer. Mijn vader vindt jagen op hazen zielig, maar eet wel vlees van een koe.”

  Dat is toch niet eerlijk?!

 • Bully Bully (3+)

  Maas theater en dans
  za 4 mrt

  Een peutermusical over kinderachtige grote mannen. Deze hit van Maas theater en dans is fysiek, onstuimig en dwars. Twee spelers, veel liedjes, irritant gedram, grappig geruzie, maar wel een happy end! Voor iedereen die jong is of zich zo voelt. 

   

  BullyBully heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie 'Meest Indrukwekkende Productie'!

   

  English | BullyBully is a musical for toddlers in the style of West Side Story. What to expect? Two performers, many songs, funny quarrels, a bit of bickering and - eventually - a happy ending!

   

  Winner of the price Zilveren Krekel for 'Most Impressive Stage Production'!

 • De Regels van Floor (8+)

  Naar de boeken van Marjon Hoffman
  vr 3 mrt
  -
  za 4 mrt

  Regel 1.
  Als je Floor heet, moet je altijd een theatervoorstelling krijgen!
   
  Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater! Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen.

 • Het hoofd van mijn vader (6+)

  Ministerie van onverrichter zake
  vr 3 mrt

  Clifford Sinclair is een wereldberoemd avonturier, ontdekkingsreiziger, bioloog, duiker, Engelsman en spelonkoloog.
  Om maar een paar dingen te noemen.
  Zijn leven is een aaneenschakeling van avonturen.
  Samen met zijn assistent Primo, Primi, (of was het nou Prima?), reist hij de wereld rond op zoek naar nieuwe uitdagingen.

 • Geen oog dicht (8+)

  Studio Figur | STIP
  do 2 mrt

  Geen oog dicht is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur te gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek smelten theater en film samen en wordt je meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp, net iets minder eng maakt. 

 • Wat vreet er aan Donnie Druif? (8+)

  Maxtak
  wo 1 mrt

  Iedereen vindt Donnies familie vies, dom, arm en achterlijk, maar dat kan hem niks schelen. Want in zijn hoofd hoort hij de muziek uit het land van zijn vader. Met muziek eronder lijkt alles mooier en hoeft hij zelf tenminste niet te praten. Totdat er een meisje in hun dorp komt wonen dat alleen maar kijkt… naar hem, Donnie Druif. 

 • Onder de grond (4+)

  Theatergroep Wie Walvis
  di 28 feb

  Onder de Grond is een muzikale voorstelling boordevol emoties. Je gaat van grappen naar ontroerende momenten, van grote onthullingen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s. Over de kracht van vriendschap en troost uit de meest onverwachtse hoek. 

 • Hier zit niemand op te wachten

  BonteHond | Orkater
  ma 27 feb

  Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. Het is nooit snel genoeg. Júist daarom maken wij deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag? 

   

  Hier zit niemand op te wachten is een voorstelling voor iedereen boven de acht.