Familie en jeugd

Seizoen 2022/2023


Terug naar overzicht

 • Trojan Wars

  HNTjong & Het Nationale Theater
  wo 6 jul
  -
  zo 10 jul

  Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. In een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur speelt een topcast met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages. 

  Geselecteerd door Het Nederlands Theater Festival als één van de twaalf beste voorstellingen van dit theaterseizoen

  ★★★★★ NRC 
  "Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." 

  ★★★★★ TROUW
  "Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien."

  ★★★★ DE VOLKSKRANT 
  "‘Trojan Wars’ is de ultieme theaterexperience"

 • BB (0,5+)

  Makiko Ito | Vanaf2
  zo 25 sep

  Een interactieve dans- en muziekervaring voor de allerkleinsten. In een magisch spel, clownesk, dansant en muzikaal bewegen de dansers zich en omringen de muzikanten de baby’s met zachte klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek en ontstaat er ter plekke een ontroerende en unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en volwassenen.

 • STIP IT (1,5+)

  Vanaf2
  zo 9 okt

  In STIP IT creëren we een wonderlijke wereld met enkel stippen. Tijdens deze interactieve familievoorstelling helpen de kinderen de theatermakers om een mooi landschap te bouwen. De dans, muziek en beelden zorgen voor een prachtige ervaring voor de allerkleinsten. Kom je lekker dansen, of kijk je liever? Misschien ben je wel veel te druk met bouwen. Dat maakt niet uit: alles mag bij STIP IT

 • Sol bémol (6+)

  Dirque & Fien
  vr 21 okt
  -
  ma 24 okt

  Wauw! De prijswinnende familievoorstelling Sol Bémol  van Compagnie D’irque & Fien komt terug tijdens het jeugdfestival De Betovering. Dit keer speelt de voorstelling zelfs in Theater aan het Spui én de Koninklijke Schouwburg! Dus kies zelf welk theater je wilt bezoeken en ga mee op een muzikale reis vol uitdagingen en verrassingen. Met piano’s die uit de lucht komen vallen, prachtig spel en heel veel liefde en geluk. 

 • Stek (3+)

  Dadodans
  za 22 okt

  STeK is een muzikale, beeldende, solo dansvoorstelling die je laat groeien! Voor kinderen van 3 jaar en ouder.

   

  N.B. This is a dance performance without speech. Dutch is therefore not required. 

 • Systeem 2 (4+)

  Les Pieds dans le Vent
  zo 23 okt

  Een fabriek waar eieren worden gesorteerd. 


  Eieren waarvan de kleur wit is,
  eerder gebroken wit,
  eieren die een beetje geel zijn,
  andere die bijna normaal zijn,
  eieren die wat ronder zijn …
  en twee bedienden die de eieren aanraken en ze vertroetelen zonder tegen elkaar te spreken.


  Je treedt binnen in de gedachten van deze twee bedienden en wordt deelgenoot van een absurd spektakel vol verrassingen en verwikkelingen.

 • Muk (2+)

  De Grote Haay
  ma 24 okt

  Dalmatiërs worden spierwit geboren en na ongeveer acht weken krijgen ze stippen. Muks grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen. Voor elke heldendaad die je verricht, krijg je een stip erbij. ’s Nachts droomt Muk dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan. Lekker blijven dromen, Muk!

 • Een leuk avondje uit (8+)

  Theater Artemis | Het Zuidelijk Toneel | Hetpaleis
  ma 24 okt

  Er gaat een hoop goed, maar het leven zit helaas ook vol hindernissen.
  Er valt wel eens iets om.
  En niet altijd op het goede moment.
  Er zijn huisdieren die ziek zijn.
  Er is nieuws dat je bang maakt.
  En dan zijn er ook nog broeken die niet goed zitten, vriendinnen die vervelend doen en van die dagen die gewoon niet leuk zijn.

 • 90's vs 20's (9+)

  BonteHond
  di 25 okt

  De muziek uit de 90's neemt het op tegen de muziek van nu in deze theatrale, muzikale battle. Pocahontas versus Elsa en Snelle tegen MC Hammer. Maar: welke muziek is nou het best? Een voorstelling over wederzijds onbegrip tussen ouders en kinderen, dat zich alsmaar herhaalt. Over nostalgie, trends en guilty pleasures. 90’s vs 20’s laat zien dat het onvermijdelijk is om net als je ouders te worden, ook al roep je nog zo hard van niet. En dat is ook oké. 

 • TussenTijdCapsule (4+)

  Schippers&vanGucht
  wo 26 okt
  -
  za 29 okt

  "Grote mensen zijn niet alleen maar slimmer, ze verliezen ook veel terwijl ze groter worden." - Eva, 11 jaar, over volwassenen


  NRC benoemde TussenTijdCapsule als 'beste voorstelling van 2021' in de categorie jeugdtheater.


  Nieuwsgierig wat jij onderweg naar de volwassenheid verloren bent? Herinner jij je nog hoe spannend het is om in iets onbekends te klimmen en een beetje te verdwalen? In de TussenTijdCapsule hopen we -met de hulp van onze kleine compagnons- een raam open te zetten in je geheugen.

 • Familie Grrr (4+)

  het paleis | De Nwe Tijd
  wo 26 okt

  Ze doen zo gewoon mogelijk, vader en moeder Grrr. Er is niets aan de hand. Alles gaat goed. Maar waarom is de sfeer thuis dan zo slecht? Waarom houden de kinderen iedere avond hun oren dicht? Familie Grrr is een echtscheidingsthriller voor kleuters. Een heldhaftig, grappig en beeldend verhaal, soms zo spannend dat je even je adem moet inhouden.

 • Gratis Chips! (5+)

  Compagnie Barbarie
  wo 26 okt

  Feminisme voor Kleuters

  Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe: 
  ‘is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen.
  Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen. 

 • Het Kado (6+)

  als het ware
  do 27 okt

  Het Kado - als het ware is een spannende toneeltrip met fysiek spel in een inventief decor. Er wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd met de tijd in deze ode aan het wachten. Vrij geïnspireerd op de klassieker Wachten op Godot (1952) van Samuel Beckett en geschikt voor een ongeduldig publiek vanaf 6 jaar.

 • nijntje de musical (2+)

  Naar de verhalen van Dick Bruna
  do 27 okt
  -
  wo 4 jan

  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Tip: maak je bestelling compleet met het boek bij nijntje thuis voor € 9,50 inclusief verzending.

 • Boel gevoel (4+)

  Het Laagland
  vr 28 okt

  Gevoelens zijn er altijd en overal. Je broertje krijgt een groter cadeau. Je kunt ineens fietsen zonder zijwieltjes.  Er zit een draak onder je bed. Oma wil je steeds knuffelen. Je vader luistert niet. Je cavia is doodgegaan. Superhandig die gevoelens, omdat ze je helpen te weten wat je wilt én wat niet. Maar stel dat je nog niet weet wát je precies voelt, of wat je ermee moet. Als zo’n boel gevoel ineens naar boven komt, wat doe je dan? 

 • Alles leuk en aardig (2+)

  Malou van Sluis producties
  za 29 okt

  Alles leuk en aardig gaat over elkaar beetnemen. Over stiekeme trucjes, elkaar uitdagen, grenzen verkennen en over 'genoeg is genoeg'. Geintjes uithalen bij degene die je liefhebt, is misschien wel het allerleukste. Maar wat nou als iemand je grapje niet zo leuk vindt?

 • Kladderadatsch (3+)

  4hoog
  za 29 okt

  Niets anders dan grijs,
  grijs
  en nog eens grijs.

   

  Tot een vleugje blauw binnen druppelt.
  Een sprankeltje rood loopt over.
  In de verte zwaait een gele streep.
  En daar, een gigantische oranje zweem.

   

  Alles verandert.
  Tot iedereen vergeten is waar die zonet nog mee bezig was.

 • Aan de andere kant (4+)

  Tg. Winterberg
  zo 6 nov

  Aan de andere kant is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar met poppen, papier, strips en video. Een visuele wereld vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden.

 • As you like it (8+)

  Toneelmakerij | Circus Treurdier
  zo 13 nov

  As you like it is een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare. De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. 

 • Ravi de Robot (5+)

  Theater Sonnevanck | Silbersee
  zo 20 nov

  Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een echte robot nemen je mee in een avontuur waarin de wereld op zijn kop staat en je niet meer weet wie bestuurt.