Zoutmus

Vieren met z'n vijven
do 12 dec - 20:15
do 12 dec 2024
20:15
  • do 12 dec 2024
    20:15
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

Zoutmus heeft een voorstelling gemaakt over vieren. Met z’n vijven. Wat ze vieren? ALLES! 

Een droogkomische absurdistische muzikale rollercoaster aan onlogische sketches en knetterstrakke livemuziek: Randomtainment (Family Guy meets Bruno Mars meets Monty Python meets Red Hot Chilli Peppers).

Hallo! Met wie spreek ik? Met een theaterbrochure-lezer? Ben jij jarig? Nee? Maakt dat uit? Nee. OKÉ!

We gaan het tóch vieren in deze nieuwe spectaculaire ongrijpbare megavoorstelling van Zoutmus. Want in deze voorstelling gaan we alles vieren. Met z'n vijven. En dat is behoorlijk veel. Ga maar eens even na. En stop meteen met nagaan, want dat is precies wat we willen dat jij niet doet. Wij gaan ook niks na. Wij vieren alleen. Met z’n vijven. Kun je je wenkbrauwen vieren? Ik heb een flauw vermoeden van wel. Kipsaté. Hoppa. Potjes. Marmer. Schijnwerpers. Allemaal vierbaar en dus ontkomen ze niet aan ons gevierte. 

Liefs, Katinka

Was naar Zoutmus! Geweldig!!!!! Met vijf uitroeptekens.

Youp van ’t Hek

In de media

“Hun absurdistische muziektheater is grotesk, fantasierijk en superenergiek” ★★★★ – de Volkskrant

“Zoutmus is meester in de absurditeit en neemt je mee op reis door de verknipte breinen van het vijftal.” – Theaterkrant

 “Wanneer ze muziek ­maken vormen (…) een goed geoliede machine. Dan staan ze als mannen op het podium en blazen de zaal, mede dankzij Linnekamps formidabele stem, volledig weg.” – Het Parool

“Gezien ZOUTMUS – feest mensen – echt feest – ga ze zien die mussen!!!” – Frédérique Spigt

“Ga naar Zoutmus. Het is moeilijk te geloven, maar ze zijn in alles de beste.” – Gijs Groenteman

Over Zoutmus

Dit zegt ChatGPT over Zoutmus. En het klopt.

Zoutmus is een Nederlandse theatergroep die bekend staat om hun absurdistische, energieke en muzikale voorstellingen. De groep, opgericht door een collectief van kunstenaars, acteurs en muzikanten, creëert unieke theaterervaringen die zich kenmerken door een mix van humor, muziek, fysiek theater en soms zelfs chaos. Hun voorstellingen zijn vaak niet in een traditioneel genre te plaatsen en bieden een frisse, eigenzinnige kijk op theater.

Zoutmus' stijl is moeilijk te omschrijven vanwege de unieke blend van elementen uit verschillende kunstvormen. Ze staan bekend om hun snelle schakelingen, onverwachte wendingen en het gebruik van zowel alledaagse als bizarre personages en situaties. Het gezelschap spreekt een breed publiek aan dat op zoek is naar vernieuwende, niet-alledaagse theaterervaringen.

De groep heeft door de jaren heen verschillende producties opgevoerd, vaak tot groot genoegen van hun publiek en recensenten. Hun vermogen om muziek, verhaal en performance op een originele manier samen te brengen, maakt elke Zoutmus-voorstelling tot een onvoorspelbaar avontuur. Hun werk is ook buiten de theaterzalen opgemerkt, met optredens op festivals en andere evenementen, waar ze telkens weer weten te verrassen en entertainen.

Credits

met Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Mees van Warmerdam, Thijs Felperlaan en Jules Timmers