Anne Claire de Breij

De dood van Benny Simons

Orkater
do 17 apr en vr 18 apr
do 17 apr 2025
en
vr 18 apr 2025

De dood van Benny Simons is een energieke en muzikale voorstelling. Naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood. 

 

Als Benny Simons getuige wordt van een gevecht op straat springt hij ertussen. Van het een op het andere moment keert de agressie zich tegen hem en wordt hij neergestoken. Na zijn plotselinge dood ziet hij zijn familie langzaam maar zeker uit elkaar vallen; zijn broertje, moeder en vriendin verdwalen in hun woede, verdriet en de leegte die is ontstaan. In deze energieke en muzikale voorstelling worstelt Benny - nu hij er niet meer is - met de vraag hoe hij ervoor kan zorgen dat de mensen van wie hij het meeste houdt elkaar niet kwijtraken in een wereld waarin je zo makkelijk verloren loopt. 

De dood van Benny Simons is het theaterdebuut van filmmaker Shady El-Hamus. Net als in zijn films is in deze voorstelling de hoofdrol weggelegd voor een jongen met grootse dromen die van het een op andere moment aan het wankelen wordt gebracht. In deze sferische tour de force over familierelaties en masculiniteit worden Benny’s heden en verleden met elkaar vervlochten door een live soundtrack. 

Credits

regie Shady El-Hamus | tekst Ashgan El-Hamus, Shady El-Hamus | spel Daniël Kolf, Sophie Höppener, Sidar Toksöz, Timo Dries | muziek Yasper Molle