[baken]

studio KLEIN/KRIEK
ENTER Festival
za 22 jun - zo 23 jun
za 22 jun 2024
-
zo 23 jun 2024

Op een abstracte aardse plek kruisen verschillende tijden, universa, levens en wezens elkaar. Hun verhalen hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken – behalve dat ze zich op dezelfde plek afspelen. Als de verschillende situaties elkaar beginnen te beïnvloeden scheppen zij een esthetisch geheel en houden ons één wereldbeeld voor. Wanneer het einde nadert en het begin ver weg lijkt is alles ineens glashelder: we zijn op zoek.


Werkers en opleiding

Joppe Klein, Olivier Kriek: ArtEZ toneelschool Arnhem

Olivier Kriek en Joppe Klein studeren dit jaar samen af aan de Arnhemse Toneelschool met hun afstudeervoorstelling [baken]. Hun werk is gefocust op esthetiek en beeld en is geïnspireerd op hoge kunstvormen zoals beeldende kunst, fotografie en mode. In hun werk staat het individu centraal dat zoekt naar zingeving buiten de maatschappelijke norm. Uitkomst hiervan is een opeenvolging van zintuiglijke theatrale gebeurtenissen.

Over de makers

Olivier Kriek

Olivier is zich breed aan het oriënteren in het artistieke werkveld door stage te lopen bij interdisciplinair gezelschap MoON Productions en aan te sluiten bij afstudeervoorstellingen op de ATKA en Toneelacademie Maastricht. Ook ontwikkelt hij zich als fotograaf en beeldmaker.

Joppe Klein

Joppe is door zijn achtergrond als grafisch vormgever bezig met zijn ontwikkeling als beeldend theatermaker. Hij doet dit onder andere door het opzetten van het Arnhems gezelschap ABSOLUUT. waarmee hij spektakeltheater op locatie maakt.

Credits

concept, decor en spel: Joppe Klein, Olivier Kriek 
begeleiding en eindregie: Dennis Vanderbroeck
productie: Andrea Vermeer, Jan Smeets via ArtEZ