Romeo \ Julia

Rachel Besemer | Wout van Veenendaal
ENTER Festival
za 22 jun - 20:30 - 21:30
za 22 jun 2024
20:30 - 21:30
  • za 22 jun 2024
    20:30 - 21:30
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

Laten we zeggen: Twee mensen, jong. Laten we zeggen: rond de twintig. Met hen gebeurt het het allerallerallermooiste: ze worden verliefd. Zij zien elkaar en beseffen dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Dat alle gebeden, mantra's en alle popsongs die ooit gezongen, gepreveld of geschreven zijn, voor hun twee bedoeld moeten zijn.

Laten we zeggen: 7 spelers, livemuziek. Laten we zeggen: in een zaal in Den Haag in 2024, maar ook in Verona in 1450. Een jongen en een meisje, maar ook twee meisjes, en twee jongens. Laten we zeggen: Twee geliefden.


Werkers en opleiding

Rachel Besemer, Wout van Veenendaal: ArtistEducator ArtEZ

Romeo \ Julia is een meertalige, eclectische, muzikale voorstelling over liefde. De acteurs zochten tijdens het proces naar antwoorden op de vraag wat is liefde voor jou? Waarbij ze gebruik maakte van verschillende bewerkingen van het welbekende verhaal, wat resulteerde in een dynamische opeenvolgen van muziek, schrijf- en speelstijlen.

En u stelt zich voor dat het allemaal echt is. Hoe onnavolgbaar het ook mag zijn.

Voorwaarts Loverboys!

Over de makers

Rachel Besemer

Rachel studeert dit jaar af aan de opleiding ArtistEducator in Theatre. Ze liep stage als regieassistent bij de ITA junior voorstelling van 23/24 - All is Energy jr waarin ze samen met een team makers en een groep jongeren heeft gewerkt binnen de thema's Energy, Frequency en Vibration. Daarnaast heeft ze een grote voorliefde voor jeugdtheater, werkt ze het liefst vanuit beeld en zoekt ze in beeldtaal de ruimte die nodig is om iedereen diens eigen verhaal te laten vormgeven rondom een thema dat ze onderzoekt.

"In de abstractie ligt voor mij ruimte voor de ander om ook vorm te geven aan diens gedachten, dat vind ik belangrijk en ook het leukste van kunst maken; samen vormgeven."

Wout van Veenendaal

Wout studeert deze zomer af als ArtistEducator in Theatre. Tijdens zijn studie werkte hij als maker mee aan verschillende voorstellingen met en voor jongeren, zoals een regie assistentie bij het jongerenproject van Theater Oostpool. Daarnaast gaf hij ook een half jaar lang lessen op een mbo-theater opleiding als spel docent, waar hij ook mee schreef en regisseerde aan een locatie voorstelling. In zijn humoristische werk staat vaak taal en de onwennigheid van het bestaan centraal.

Credits

makers Rachel Besemer, Wout van Veenendaal
muziek Tycho Nomes
speler en muzikant Philomeen de Gier, William Lasbleiz
spelers Veerle van Horssen, Floris van Broekhoven, Myrthe Koopman, Elizabeth Wenting, Ella Jeuriens
techniek Jasmijn van Meurs