Collecting Memories

Milou ter Denge
ENTER Festival
vr 21 jun
vr 21 jun 2024

Collecting Memories is een zoektocht naar de pijnen van voorouders die ons nog steeds beïnvloeden. Een muzikale dansvoorstelling over intergenerationeel trauma en de vraag hoe daar gezamenlijk mee om te gaan.

 

  • Language, no problem.

Werkers en opleidingen

Milou ter Denge: HKU Docent theater
Tessa van Kooten: Interactive Performance Design

LET OP! De ingang van de HNT studio's bevinden zich om de hoek van de Konkinkijke Schouwburg

Overgangsrituelen spelen een belangrijke rol in ons bestaan. Vroeger deelde we deze met de gemeenschap, maar tegenwoordig is daar weinig ruimte voor. We zitten veelal individueel bij de psycholoog, voor collectieve problemen.

In Collecting Memories graven drie dansers en één pianist naar de pijnen van voorouders die hun vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. De spelers tonen op een kwetsbare manier de complexiteit en de standvastigheid van de patronen die in families voorkomen. Via het lichaam en geluid zoeken naar manieren om hun verhalen te ontrafelen, te delen of simpelweg te ervaren. Het is een overgangsritueel en een dankbetuiging. Een theatrale poging om samen het grotere geheel van het menszijn te ervaren. 

We willen jou, het publiek uitnodigen om dit performatieve ritueel te ervaren en je onder te dompelen in de wereld van de spelers. Om je mee te laten nemen door de fysieke verhalen en de muzikale reis naar een klein moment waarin het verleden terug mag komen om ons iets te leren over hoe we echt naar elkaar kunnen luisteren.

Over de maker

Mijn naam is Milou ter Denge (zij/haar) en op dit moment studeer ik af als docerend theatermaker aan de HKU. Opgegroeid in een klein dorp met de droom om dierenarts te worden, blijf ik het grappig vinden dat ik hier nu sta als een interdisciplinaire procesgerichte theatermaker.

Sinds het begin van mijn HKU loopbaan ben ik op zoek naar de grens tussen dans en theater. Ik zie een grote kracht in het interdisciplinair werken als vorm om dichter tot elkaar te komen, binnen discipline maar ook in het dagelijks leven. Als theatermaker vind ik het belangrijk mensen te verbinden door kwetsbare thema's open te breken en op een spannende maar veilige manier te bespreken. Ik ben ervan overtuigd dat wij als mensen ten alle tijden met elkaar verbonden zijn. Vanuit deze gedachte maak ik mijn theaterstukken. Van verhalen over controle hebben over je eigen leven tot de kracht van angst, ik werk graag met menselijke thema’s die zich op een subtiele manier verbinden aan de maatschappij. Zo probeer ik altijd mensen te inspireren dichter tot zichzelf en hun medemens te komen.

Credits

Regie: Milou ter Denge 
Dans: Amber Didderen, Mara Brouwers, Mirte Smith 
Muziek: Cédric Rath 
Tekst: Mara Brouwers, Milou ter Denge, Julia Buijs 
Interactie dramaturgie: Tessa van Kooten 
Licht en techniek: Alex van Diggele