BOYS WON'T STOP

Danilo Nisi | HKU
ENTER Festival
do 20 jun - 17:00 - 18:00
do 20 jun 2024
17:00 - 18:00
  • do 20 jun 2024
    17:00 - 18:00
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Wat hoort er allemaal bij mannelijkheid en hoe kan je de kaders die wij als man zelf hebben gecreëerd ombuigen? Competitie, broederschap, de lastige relatie met je vader, feminiene mannelijkheid; BOYS WON’T STOP is een genuanceerde voorstelling door de man, voor de man (en alle andere genders).


Werkers en opleidingen:

Danilo Nisi: HKU Theatre & Education
Daan-Leo Overtoom: HKU Muziek & Technologie
Jacco Kamp: HKU Muziek & Technologie

BOYS WON’T STOP is een schurende, fysieke voorstelling waarin vijf mannen zoveel mogelijk facetten van het ‘man zijn’ (proberen te) omarmen. Het is een voorstelling over mannenemancipatie. Als we naar gelijkwaardigheid willen streven tussen alle genders, dient ook de man in beweging te komen. Emancipatie is niet enkel iets voor vrouwen. De man is aan zet.

“Dit is de druk van een man 
Dit is de wereld gemaakt door de man 
Dit is gevangen in een systeem ook door ons bedacht ja
en wij zijn ook de weg kwijt.”

Over de maker

Ik ben Danilo Nisi (25). Dit jaar studeer ik af als theatermaker en docent aan de opleiding HKU Theatre & Education. Ik houd mij momenteel veel bezig met theater maken/regisseren. Daarbuiten werk ik met veel plezier als docent en workshopleider. 

Als maker verdiep ik mij momenteel in ‘herhaling’ op het toneel. Hier plak ik graag ‘uitputting van het lichaam’ aan vast. Zo heb ik afgelopen jaar bij theatergroep DEGASTEN een locatievoorstelling gemaakt in een nachtclub (kanaal 40, Amsterdam). Hier onderzocht ik de eindeloosheid van de nacht. De voorstelling werd uiteindelijk een ode en uithaal naar die eindeloze nachten. 

In mijn werk licht ik veelal iets uit dat mij opvalt in de samenleving. Ik ben een maker die maatschappijkritische stukken maakt en het belangrijk vindt dat theater schuurt. Als het schuurt betekent het dat er nog iets te winnen valt.

Verder laat ik mij graag inspireren door de mensen om mij heen. Daarom maak ik altijd in samenwerking met mijn spelers, omdat ik denk dat we dan tot een genuanceerd en gelaagd beeld komen.

Credits

Regie/concept: Danilo Nisi 
Regieassistentie: Cyril Witte 
Spel: Stevanio Talea, Mounssif el Yamlahi, Sam Titshof, Jelle Ozinga, Taco Ritsema van Eck 
(Live) Muziek: Anne Roos Hoijtink, Daan-Leo Overtoom, Jacco Kamp 
(Begeleidend) schrijver: Sofie de Vroom 
Dramaturgische ondersteuning: Cédric Rath, Zina Wichers Schreur
Decor: Puck Lindeman
Kostuum: Ilse van Broekhoven
Productie: Lotte Schuurman, Yanna Hoedt
Begeleiding: Rutger Esajas
Fotografie/posterbeeld: Julia Xykominou
Met dank aan: HKU Theater, DEGASTEN, ENT(ER) FESTIVAL