The bald spot

Mitzi Beesemer | Jelle Huizinga | Laura Dreyer | Neele Kamerbeek
ENTER Festival
do 20 jun - 21:30 - 22:15
do 20 jun 2024
21:30 - 22:15
  • do 20 jun 2024
    21:30 - 22:15
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

Geïnspireerd door concepten als 'doom-scrolling' en 'musique concrète', verkent The Bald Spot innovatieve benaderingen van geluidstheater. Door een combinatie van abstractie, symboliek en hedendaagse thema's biedt het stuk een meeslepende ervaring die de toeschouwers uitdaagt om dieper na te denken over de essentie van verbinding, communicatie en menselijkheid in een wereld die voortdurend verandert.


Werkers en opleidingen:

Mitzi Beesemer: Perfomance, Toneelacademie Maastricht
Jelle Huizinga: Perfomance, Toneelacademie Maastricht

The Bald Spot nodigt het publiek uit op een muf geel tapijt dat fungeert als het enige tastbare verbindingspunt tussen realiteit en fictie. Op deze grenslijn vinden we eenzaamheid en het verlangen naar verbondenheid van vier personages, elk gekweld door hun eigen innerlijke worstelingen. Het stuk benadrukt de fragiliteit van menselijke relaties en onderzoekt de complexiteit van communicatie tegen het achtergrond van een moderne samenleving. De personages zitten gevangen in een wereld waar echte verbinding schaars is en waar alleen een kunstmatige laag hen in staat stelt om te communiceren.

Over de makers

Mitzi Beesemer

Mitzi (1998, Rotterdam) is een performance-, geluids- en installatiekunstenaar gevestigd in Rotterdam. Haar werk wordt gekenmerkt door een verkenning van thema’s als eenzaamheid, overprikkeling, identiteit en dissociatie. Ze streeft naar het creëren van een ongrijpbare ervaring voor haar publiek tussen theater, installatie en geluidskunst in. Zo experimenteert ze met de vervreemdingseffecten van geluid en de desoriëntatie van de zintuigen. Dit wordt gedaan door de gebruikelijke waarnemingspatronen van haar publiek te verstoren, wat leidt tot een intensieve onderdompeling in de aangeboden audiovisuele wereld. Haar doel is niet alleen om te ontregelen, maar ook om haar publiek een ruimte te bieden voor het verkennen van emotionele en conceptuele grenzen. Ze studeert in 2024 af in performance aan de toneelacademie in Maastricht met onder andere haar werken The bald spot en my bedroom echochamber.

Jelle Huizinga

Jelle (2000, Zwolle) is een rapper, acteur, performer en model gevestigd in Amsterdam. In zijn werk brengt hij subculturen het theater in en laat hij verschillende werelden op een performatieve manier kennis maken. Ook brengt hij theatraliteit aan in shows in poppodia of festivalsetting. Geïnspireerd door Hiphop en Postpunk probeert hij nieuwe manieren te vinden om zijn muziek performatief te maken. Te midden van deze hardheid en adrenaline is hij ten alle tijden opzoek naar kwetsbaarheid en staat voor hem eerlijkheid, overgave en identiteit centraal. Door licht te schijnen op ongehoorde verhalen en thema’s als mentale gezondheid te behandelen probeert hij publiek te raken, houvast te bieden en te inspireren. In 2024 studeert Jelle af van de performance opleiding in Maastricht met Wachten op Gaddo, The Baldspot, Shy en Zucht. Ook is Jelle onderdeel van Kollektief op Kracht.

Credits

Geluidsontwerp: Mitzi Beesemer 
Performance: Mitzi Beesemer, Jelle Huizinga, Laura Dreyer, Neele Kamerbeek